Kinderopvang bij de Fonkeling

Peuterwerk en buitenschoolse opvang

Peuterwerk

Bij de Fonkeling kan je kind vanaf 2 jaar spelenderwijs de wereld ontdekken en verkennen met andere peuters. Op dinsdag- en vrijdagochtend verzorgt Korein peuterwerk van 08.30 tot 12.30 uur, voorheen ook wel de peuterspeelzaal genoemd. Bij peuterwerk stimuleren wij de ontwikkeling van je kind met VVE-methoden. We bieden activiteiten aan specifiek gericht op de ontwikkelingsfase van peuters. De kinderen lunchen ook samen. Dit heeft een grote meerwaarde, omdat de broodmaaltijd een belangrijk moment is om aandacht te hebben voor taal en communicatieve ontwikkeling. Ze worden gestimuleerd in hun zelfstandigheid en ook de (fijne) motoriek kan geoefend worden tijdens de lunch. In unit 1 en en bij peuterwerk werken we met dezelfde thema's. Peuters en kleuters spelen regelmatig met elkaar in vrij spel, maar ook tijdens de themagerichte activiteiten. Dit maakt de doorstroom naar unit 1 makkelijker.

Naschoolse opvang

"Wat wil jij doen?", die vraag stellen wij je kind regelmatig. De tijd buiten school is tenslotte vrije tijd: kinderen beslissen zelf wat ze willen doen. En daarin geven wij ze een ruime keuze. We zijn er voor een goed gesprek, of voor het zetten van een kopje thee terwijl uw kind een boek leest, een spelletje doet of huiswerk maakt. Daarnaast bieden we leuke activiteiten aan. Van workshops graffiti tot creatieve uitspattingen als koken en dans. Zowel binnen als buiten stimuleren wij je kind om talenten te ontdekken.

Op alle dagen van de week kan Korein buitenschoolse opvang voor u regelen. Op dinsdag en donderdag is de naschoolse opvang bij de Fonkeling geopend. Op de overige dagen wordt uw kind opgehaald en vindt de opvang bij Korein Rademekerstraat in Oirschot plaats. Neem voor meer informatie contact op met Korein of met de school.