Kennismaking en aanmelding bij de Fonkeling

Hoe leren op de Fonkeling begint

Als je kind drie jaar is geworden, kunt je je kind aanmelden bij onze school. Het is belangrijk dat je dat tijdig doet, zodat wij daar rekening mee kunnen houden bij het maken van o.a. de groepsindeling en de planning. Ook wanneer je kind pas later in het schooljaar vier wordt en niet meteen na de schoolvakantie naar school gaat is het belangrijk dat je hem of haar op tijd inschrijft.

Voordat je je kind inschrijft bij de Fonkeling kun je een afspraak maken voor een bezoek. Dan krijg je een rondleiding door het speelleerplein en geven wij allerlei informatie. Wij vinden het belangrijk dat je een kijkje komt nemen wanneer de school in bedrijf is, op een normale dag. Zo krijg je de juiste indruk. Om een afspraak te maken, kun je bellen met de school (0499-550324) of een e-mail sturen naar defonkeling@skobos.nl.

Naast onderwijs verzorgen wij ook peuterwerk en buitenschoolse opvang. Dat doen wij in samenwerking met Korein. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven nieuwe leerling

Heeft u de keuze voor onze school gemaakt? Dan meld je je kind met een inschrijfformulier aan. Dat kan op elk moment, maar bij nieuwe ouders gebeurt dat meestal nadat we je gesproken hebben en je ons speelleerplein hebben laten zien. Je krijgt dan een inschrijfformulier van ons, het inschrijfformulier kun je ook hieronder vinden. Het gehele toelatingsbeleid vind je op de website van SKOBOS. 
Wanneer je kind is aangemeld vindt rond de leeftijd van drie jaar en tien maanden een overdracht tussen jou/jullie, het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal en de school plaats. De leerkracht spreekt dan ook met je af op welke dagen je de proefdagen in wilt plannen en de eerste, echte schooldag. Er is dan ook alle gelegenheid om vragen te stellen.

Ben je met het gezin verhuisd en daarom op zoek naar een nieuwe school voor je kind of kinderen? Neem contact op met de directie, zij geven je een rondleiding en een inschrijfformulier.

Let wel; als je je kind aanmeldt staat hij nog niet ingeschreven. Hiervoor gaan we eerst met jullie, en een eventuele andere school, in gesprek om te beoordelen of wij je kind de ondersteuning kunnen bieden die het verdient.
Na de aanmelding volgt er een gesprek met de leerkracht en bespreken we hoe we de overgang zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen.