Nieuws van de Fonkeling

Weten wat en wie er speelt?

Schoolgids 2019-2020

Dinsdag

De schoolgids voor schooljaar 2019-2020 is compleet, goedgekeurd door de MR en te vinden op onze website.
Zijn er vragen over de inhoud, dan kun je contact opnemen met juf Clasien en/of juf Janneke. lees verder »

Hulpouders bedankt!

Dinsdag

Afgelopen jaar hebben heel veel ouders ons op heel veel verschillende manieren geholpen. Daar zijn we jullie dankbaar voor. lees verder »

Schoolreis peuters, unit 1 en unit 2

Vrijdag

Vandaag zijn de peuters, unit 1 en unit  2 op schoolreis gegaan. De peuters en unit 1 zijn samen naar het Kabouterdorp in Veldhoven gegaan. Unit 2 heeft een bezoekje gebracht aan Toverland. Allemaal hebben we een heerlijke dag gehad! 

Voor een kleine impressie kun je kijken bij 'in beeld'.  lees verder »

Verkeersveiligheidsdag groep 8

Vrijdag

De kinderen van groep 8 waren te gast bij de Verkeersveiligheidsdag in Oirschot, waarbij het veilig fietsen centraal stond. lees verder »

Atletiekdag groep 8

Vrijdag

Afgelopen week hebben alle groepen 8 van de basisscholen uit Oirschot, de Beerzen en Spoordonk meegedaan aan de Jansdag. lees verder »

Vacature Teamleider B

Donderdag

Korein Kinderplein is op zoek naar een teamleider B voor vier kindcentra van SKOBOS. lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

We hebben weer leuke activiteiten gepland bij de BSO:
- dinsdag 28 mei volleybal
- dinsdag 4 juni experimenteren met proefjes
- dinsdag 11 juni skeltertocht lees verder »

Bosdag groep 4 en 5

Vrijdag

Groep 4 en 5 hebben vandaag genoten in de bossen. lees verder »

'Wild van water' in unit 1

Donderdag

De kinderen in unit 1 hebben een waterbaan ontworpen. Ze gingen enthousiast met elkaar aan de slag. lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Groep 6 op IVN-lentewandeling

Donderdag

Dinsdag zijn de kinderen van groep 6 op lentewandeling geweest met het IVN. Bij visvijver het Lisje gingen ze op zoek naar waterdiertjes, (water)planten en vogels. Het was een leuke en leerzame ochtend! lees verder »

Rabobank BankBattle unit 3

Woensdag

Vanmorgen hebben de kinderen van unit 3 meegedaan aan de Rabobank BankBattle. lees verder »

Vanaf juni BSO op donderdag

Zaterdag

Wij zijn erg trots op het aanbod van peuterwerk en buitenschoolse opvang (BSO) binnen de Fonkeling. Steeds meer kinderen weten de weg naar peuterwerk of de buitenschoolse opvang te vinden. We zijn blij dat we jullie kunnen mededelen dat vanaf juni de BSO ook op donderdag van start gaat.
Heb je interesse in peuterwerk  (dinsdag- en/of vrijdagochtend) of BSO (dinsdag- en/of donderdagmiddag)? Neem contact op met Clasien Groenland, defonkeling@skobos.nl lees verder »

Paasviering

Vrijdag

Vandaag hebben we op school een paasviering gehouden. De peuters en de kinderen uit unit 1 hebben naar het Paasverhaal geluisterd en paaseieren gezocht. De kinderen uit unit 2 en 3 hebben een bezoekje gebracht aan de kerk. Zij zijn langs de staties gelopen die in de kerk hangen, waarbij de kinderen uit unit 3 het bijbehorende verhaal vertelden. Voor een kleine impressie van de dag, kunt u kijken bij in beeld.
WIj wensen iedereen een hele fijne vakantie! lees verder »

Dierentuin unit 2

Donderdag

Donderdag 18 april was de opening van de dierentuin van unit 2. lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

De grote rekendag 2019

Woensdag

Vandaag doen we mee aan de grote rekendag van 2019. lees verder »

Uitstapje naar kinderboerderij de Hazewinkel

Vrijdag

Vandaag brachten de kinderen van unit 1 en de peuters een bezoekje aan kinderboerderij de Hazewinkel. lees verder »

Algemene ouderraadvergadering (alle scholen)

Donderdag

Vanavond stond de deur van de Fonkeling open voor de ouderraden van de verschillende scholen uit de gemeente. Zij hebben, na een rondleiding door ons speelleerplein, samen vergaderd over gemeenschappelijke onderwerpen. Het was een zinvolle avond. lees verder »

Bezoek aan Lekkern'ei

Vrijdag

De peuters en unit 1 hebben vandaag een bezoekje gebracht aan Lekkern'ei. lees verder »

Bezoek Natuurmuseum unit 3

Donderdag

Woensdag 13 maart brachten de leerlingen van unit 3 een bezoek aan het Natuurmuseum in Tilburg. Binnen het thema 'Groei en leven' was dit een leerzaam bezoek. lees verder »

Carnaval 2019

Vrijdag

Vandaag hebben de kinderen van de Fonkeling, peuters t/m groep 8, carnaval gevierd bij de Stapperij. lees verder »

Instrumentoriëntatie groep 5

Maandag

Vrijdag 15 februari hebben de kinderen van groep 5 kennis mogen maken met heel veel verschillende instrumenten. lees verder »

Open dag (peuterwerk-basisschool-BSO)

Maandag

Dinsdag 12 maart is het open dag op de Fonkeling. Van 8.30 uur tot 18.00 uur kunnen nieuwe kinderen en hun ouders een kijkje komen nemen bij het peuterwerk, de basisschool en de Buitenschoolse Opvang. Om 9.00 uur en om 10.30 uur zal er een rondleiding verzorgd worden. lees verder »

Afsluiting 'Terug in de tijd met ridder Roderick'

Vrijdag

Ter afsluiting van het thema 'Terug in de tijd met ridder Roderick' hebben de kinderen uit groep 1 t/m 4 laten zien dat ze echte ridders en jonkvrouwen zijn. lees verder »

Spelontwerp unit 3

Vrijdag

Tijdens het thema Middeleeuwen in unit 3 zijn we na de theorie aan de slag gegaan met het maken van een spel. lees verder »

Techniek in unit 3

Vrijdag

Deze week is onze techniekcoach Jan weer op bezoek geweest. Nadat hij vorig jaar de kinderen de techniek van solderen heeft aangeleerd, kwam hij deze keer voor de kennismaking met de stroomkring. lees verder »

Vernieuwd filmpje!

Donderdag

Wij zijn erg trots op het aanbod van peuterwerk en BSO binnen de Fonkeling. Steeds meer kinderen weten de weg naar de peutergroep of de buitenschoolse opvang te vinden. Omdat de peuters en de BSO bij ons Speelleerplein horen, hebben wij ons filmpje vernieuwd. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Kasteelbezoek

Maandag

Vandaag hebben de groepen 1 t/m 4 een bezoek gebracht aan het kasteel in Heeswijk-Dinther. We hebben de vele kamers in het kasteel bekeken en een goed beeld gekregen van wat er allemaal in het kasteel aanwezig is.  lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

Op dinsdagmiddag is er op Speelleerplein de Fonkeling een regulier naschools aanbod met opvang (BSO) tot 18.30 uur. Bij de BSO zijn er na schooltijd vaak hele leuke activiteiten. Ook kinderen die geen gebruik maken van naschoolse opvang, kunnen hieraan meedoen! Door een strippenkaart te kopen kan uw kind naar de BSO komen van 14.00 tot 16.30 uur en deelnemen aan zo'n activiteit. lees verder »

Opening thema 'Middeleeuwen'

Maandag

De komende weken gaan de kinderen terug in de tijd. We gaan van alles leren over de Middeleeuwen. lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag

Een nieuw jaar, een nieuwe start! Op 7 januari hebben Clasien en Janneke, de nieuwe directeuren van de Fonkeling, geproost op een mooi nieuw jaar! lees verder »

Schoolschaatsen 2018

Vrijdag

Vandaag hebben de groepen 3 t/m 8 heerlijk geschaatst op de Oirschotse markt. Een kleine impressie van de leuke activiteit kunt u vinden bij 'In beeld'. lees verder »

Na 30 jaar directeurschap neemt Paul Hoogwegt afscheid

Donderdag

Op donderdag 20 december neemt Paul Hoogwegt als directeur van de Fonkeling op feestelijk wijze afscheid van alle kinderen en hun ouders. lees verder »

Surprisetentoonstelling

Maandag

Sinds vandaag staan alle surprises van de kinderen van groep 5 t/m 8 tentoongesteld in de aula van de Fonkeling. lees verder »

Leuke naschoolse activiteiten voor iedereen

Dinsdag

Bij de BSO zijn er na schooltijd vaak hele leuke activiteiten, zoals bakken, knutselen, timmeren, enzovoorts. Ook kinderen die geen gebruik maken van naschoolse opvang, kunnen hieraan meedoen!
Op dinsdagmiddag is er op Speelleerplein de Fonkeling een regulier naschoolsaanbod met opvang (BSO) tot 18.30 uur. Door een strippenkaart te kopen, kan uw kind een aantal keer deelnemen aan een BSO-activiteit. Deze activiteit plannen we dan in van 14.00 tot 16.30 uur. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Maandag

Vanmiddag hebben de kinderen van unit 3 geluisterd naar 4 voorleestalenten van groep 7 en 8. Zij waren eerder als winnaars uit de bus gekomen van alle deelnemende kinderen. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Het thema Sinterklaas is weer begonnen....

Maandag

Sinterklaas is aangekomen in Nederland. Hij is erg benieuwd welke talenten er in Spoordonk aanwezig zijn. lees verder »

Uitnodiging afscheid Paul Hoogwegt

Maandag

Paul Hoogwegt neemt op donderdag 20 december aanstaande afscheid van de ouders en kinderen van de Fonkeling. Hij is dan bijna dertig jaar directeur geweest in Spoordonk. lees verder »

Kabouterpad in unit 1

Woensdag

Op maandagmiddag zijn de kinderen in het bos op zoek gegaan naar kabouters. Bij deze kabouters mochten de kinderen een opdrachtje uitvoeren wat te maken had met de herfst. Ondanks het herfstachtige weer, hebben de kinderen zich heerlijk vermaakt. Voor meer foto's kijk bij 'in beeld'. lees verder »

IVN herfstwandeling bij de Heilige Eik

Vrijdag

De kinderen van groep 7 mochten vandaag weer het bos in naar de Heilige Eik voor de herfstwandeling van IVN. lees verder »

Veldles Unit 3

Donderdag

De kinderen van unit 3 zijn vandaag naar het Groene Woud in Liempde gegaan. lees verder »

Fietsverlichtingscontrole

Vrijdag

Vandaag is de fietsverlichtingscontrole uitgevoerd. Eerst hebben de kinderen gekeken of de fietsverlichting van elkaar in orde is en als laatste controle check hebben de verkeersouders gekeken of alles werkt. Zo kunnen we veilig de donkere dagen in! lees verder »

unit 3 naar Den Haag

Woensdag

a aanleiding van het thema 'Wonen en werken' is unit 3 vandaag op uitstapje geweest naar Den Haag. We hebben de afgelopen weken veel geleerd over de demoratie en deze kennis konden we vandaag heel goed gebruiken. lees verder »

Kom een kijkje nemen bij Peuterwerk!

Maandag

Peuters breiden graag hun wereld uit met nieuwe ontdekkingen en samenspel met leeftijdsgenootjes. Het peuterwerk op ons speelleerplein geeft uw peuter volop gelegenheid om samen te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens schoolweken is uw kind twee ochtenden van drie uur welkom bij peuterwerk. Hij/zij kan zich bij ons in eigen tempo ontwikkelen met leeftijdsgenootjes, onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers. Op een speelse en ongedwongen wijze, want een peuter ontwikkelt zich door doen, voelen en lijfelijk bezig zijn. Daarbij maken we gebruik van VVE-methodes (Voor- en Vroegschoolse Educatie). lees verder »

Verkiezingen unit 3

Vrijdag

Vandaag waren de verkiezingen op de Fonkeling. lees verder »

Kinderboekenweek 'Kom erbij!"

Dinsdag

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Ook op de Fonkeling wordt hier aandacht aan besteed. lees verder »

Ludieke dag

Dinsdag

Op 9 oktober stond onze jaarlijkse ludieke dag in het teken van "de hobbyclub". Alle juffen en meesters hadden activiteiten bedacht rondom een hobby. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Kamp unit 3

Vrijdag

We zijn er weer! Afgelopen week zijn de kinderen van unit 3 op kamp geweest in Bladel. lees verder »

Bouwen in Spoordonk

Donderdag

Unit 1 werkt met het thema 'Bouwen'. Daar hebben de kinderen inmiddels al heel veel over geleerd. Tijd om eens bij echte bouwvakkers te gaan kijken. lees verder »

Unit 3 verkiezingscampagne

Maandag

Unit 3 is bezig met het oprichten van eigen politieke partijen. lees verder »

Afscheid groep 8

Donderdag

Woensdag 4 juli heeft groep 8 de musical opgevoerd voor opa's en oma's, donderdagochtend straalden zij voor de hele school!
Vanavond zullen zij nog één keer knallen lees verder »

Knikkerfinale

Dinsdag

Vandaag hebben we op school de finales gespeeld van het knikkerkampioenschap 2018. lees verder »

Techniekonderwijs

Dinsdag

We zijn blij te kunnen melden dat we dit schooljaar een techniekcoach hebben kunnen vinden voor onze school. lees verder »

Afscheid stagiaires unit 2 en 3

Dinsdag

Vandaag hebben een aantal stagiaires afscheid genomen van onze school. Voor de kinderen van unit 2 en 3 stond een leuke activiteit gepland. lees verder »

Schaaktoernooi

Dinsdag

Afgelopen week heeft het jaarlijks schaaltoernooi op de Fonkeling weer plaats gevonden. lees verder »

Jansdag groep 8

Donderdag

Vandaag heeft groep 8 deelgenomen aan de Jansdag. Dit is een atletiekdag voor alle leerlingen uit groep 8 van alle Oirschotse basisscholen. lees verder »

Verjaardagendag

Donderdag

Woensdag 13 juni waren alle juffen en meesters van de Fonkeling jarig. Reden voor een groot feest op school. De juffen willen graag op vakantie, maar kunnen geen land kiezen. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Trailer musical groep 8 "Herrie op het eiland"

Donderdag

Volgende week is het eindelijk zover! Na weken oefenen zal groep 8 de muscial "Herrie op het eiland" op gaan voeren.
De kinderen hebben onder deskundige leiding van Meng Ju van de Sande een prachtige trailer gemaakt lees verder »