Nieuws van de Fonkeling

Weten wat en wie er speelt?

Discoverbox New York

Maandag

Een aantal medewerkers van SKOBOS is voor de herfstvakantie op studiereis in New York en New Jersey geweest. Deze reis stond in het teken van digitaal portfolio en 21e eeuwse vaardigheden binnen het onderwijs.
De leerkrachten van de groepen 7 en 8 die mee op reis zijn geweest, hebben van tevoren een discoverbox gemaakt om de leerlingen van de bovenbouw te betrekken bij de studiereis. lees verder »

Herfstwandeling groep 7

Vrijdag

Ook dit jaar zijn de kinderen van groep 7 weer naar de herfstwandeling gegaan van de I.V.N. werkgroep in Oirschot.  lees verder »

Kamp Unit 3

Woensdag

Vorige week is unit 3 op kamp geweest. Ondanks het weer hebben de juffen en de kinderen een hele fijne week gehad met elkaar. lees verder »

Ludieke dag 2019

Woensdag

Vandaag was weer de jaarlijkse ludieke dag op de Fonkeling. Dit jaar openden we het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! lees verder »

Unit 3 gaat op kamp!

Maandag

Morgen vertrekken de leerlingen van unit 3 naar de Bergerhoeve voor het jaarlijkse schoolkamp. De spullen liggen klaar en de leerlingen en de juffen hebben er zin in. lees verder »

unit 3 op bezoek bij de moskee

Donderdag

Deze week was unit 3 te gast bij de moskee in Tilburg. lees verder »

Sociaal Emotioneel Leren; Gouden weken

Dinsdag

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. De eerste weken van het schooljaar zijn daarom ontzettend belangrijk voor het creëren van een goed pedagogisch klimaat in de klas. Op de Fonkeling zetten we de Gouden Weken in om een goede basis voor een fijne sfeer te leggen. lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

De BSO heeft weer leuke activiteiten op de planning staan. Als je al bij de BSO zit, kun je gezellig meedoen. Lijkt het je leuk om een keer aan te sluiten, dan kun je de strippenkaart inzetten. Heb je nog geen strippenkaart? Vraag er dan even naar bij Cindy of Bianca. lees verder »

Leesbevordering in unit 2

Maandag

In unit 2 zijn we van start gegaan met een project van de rode draad. Dit is een leesbevorderingsproject vanuit de bibliotheek. In groep 4/5 maken de leerlingen kennis met verschillende soorten boeken, met als uitgangspunt het boek 'Jutter Tim'.
In groep 6 zijn ze begonnen met het project over 'Mondrimaan'. Hierbij krijgen ze opdrachten van professor Jones. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. lees verder »

Gastles Boeddhisme

Woensdag

Het eerste thema van het nieuwe schooljaar is ‘allemaal mensen’. In het kader hiervan besteden we aandacht aan verschillende geloven. Vandaag hebben we bezoek gehad van Wanda. Wanda heeft in unit 2 een interessante gastles gegeven over het boeddhisme. lees verder »

Opening nieuwe schooljaar

Maandag

Nadat iedereen rustig kennis heeft gemaakt met de eigen groep, hebben we het schooljaar samen geopend. Na een welkomstwoordje van juf Clasien en juf Janneke is elk kind (én elke juf/meester) het nieuwe schooljaar in gesprongen. Laten we er samen een mooi nieuw schooljaar van maken! lees verder »

Pauzesport

Maandag

n het schooljaar 2019-2020 bieden we op de Fonkeling pauzesport aan. Onder begeleiding van een trainer van Do-IT krijgen kinderen van unit 2 en 3 de kans om tijdens de grote pauze kennis te maken met een wisselend aanbod aan sporten. lees verder »

Afscheid groep 8

Vrijdag

Woensdag 3 juli heeft groep 8 de musical opgevoerd voor opa's en oma's, donderdagmiddag 4 juli straalden zij voor de hele school!
En donderdagavond hebben zij nog één keer geknald met een optreden voor de ouders!  lees verder »

Knikkerkampioenschap 2019

Vrijdag

Vandaag hebben we op school de finales gespeeld van het knikkerkampioenschap 2019. lees verder »

Waterspektakel

Woensdag

Woensdag 26 juni was het gelukkig wat minder warm dan de dagen daarvoor. De perfecte dag dus voor ons jaarlijkse waterspektakel. lees verder »

Schoolgids 2019-2020

Dinsdag

De schoolgids voor schooljaar 2019-2020 is compleet en goedgekeurd door de MR. Hij is te vinden op onze website.
Zijn er vragen over de inhoud, dan kunt u contact opnemen met juf Clasien en/of juf Janneke. lees verder »

Hulpouders bedankt!

Dinsdag

Afgelopen jaar hebben heel veel ouders ons op heel veel verschillende manieren geholpen. Daar zijn we hun dankbaar voor. lees verder »

Schoolreis peuters, unit 1 en unit 2

Vrijdag

Vandaag zijn de peuters, unit 1 en unit  2 op schoolreis gegaan. De peuters en unit 1 zijn samen naar het Kabouterdorp in Veldhoven gegaan. Unit 2 heeft een bezoekje gebracht aan Toverland. Allemaal hebben we een heerlijke dag gehad! 

Voor een kleine impressie kun je kijken bij 'in beeld'.  lees verder »

Verkeersveiligheidsdag groep 8

Vrijdag

De kinderen van groep 8 waren te gast bij de Verkeersveiligheidsdag in Oirschot, waarbij het veilig fietsen centraal stond. lees verder »

Atletiekdag groep 8

Vrijdag

Afgelopen week hebben alle groepen 8 van de basisscholen uit Oirschot, de Beerzen en Spoordonk meegedaan aan de Jansdag. lees verder »

Vacature Teamleider B

Donderdag

Korein Kinderplein is op zoek naar een teamleider B voor vier kindcentra van SKOBOS. lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

We hebben weer leuke activiteiten gepland bij de BSO:
- dinsdag 28 mei volleybal
- dinsdag 4 juni experimenteren met proefjes
- dinsdag 11 juni skeltertocht lees verder »

Bosdag groep 4 en 5

Vrijdag

Groep 4 en 5 hebben vandaag genoten in de bossen. lees verder »

'Wild van water' in unit 1

Donderdag

De kinderen in unit 1 hebben een waterbaan ontworpen. Ze gingen enthousiast met elkaar aan de slag. lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Groep 6 op IVN-lentewandeling

Donderdag

Dinsdag zijn de kinderen van groep 6 op lentewandeling geweest met het IVN. Bij visvijver het Lisje gingen ze op zoek naar waterdiertjes, (water)planten en vogels. Het was een leuke en leerzame ochtend! lees verder »

Rabobank BankBattle unit 3

Woensdag

Vanmorgen hebben de kinderen van unit 3 meegedaan aan de Rabobank BankBattle. lees verder »

Vanaf juni BSO op donderdag

Zaterdag

Wij zijn erg trots op het aanbod van peuterwerk en buitenschoolse opvang (BSO) binnen de Fonkeling. Steeds meer kinderen weten de weg naar peuterwerk of de buitenschoolse opvang te vinden. We zijn blij dat we jullie kunnen mededelen dat vanaf juni de BSO ook op donderdag van start gaat.
Heb je interesse in peuterwerk  (dinsdag- en/of vrijdagochtend) of BSO (dinsdag- en/of donderdagmiddag)? Neem contact op met Clasien Groenland, defonkeling@skobos.nl lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Kinderboekenweek 'Kom erbij!"

Dinsdag

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Ook op de Fonkeling wordt hier aandacht aan besteed. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Trailer musical groep 8 "Herrie op het eiland"

Donderdag

Volgende week is het eindelijk zover! Na weken oefenen zal groep 8 de muscial "Herrie op het eiland" op gaan voeren.
De kinderen hebben onder deskundige leiding van Meng Ju van de Sande een prachtige trailer gemaakt lees verder »