Nieuws van de Fonkeling

Weten wat en wie er speelt?

Thema 'het restaurant' in unit 1

Donderdag

Er wordt hard gewerkt in de keuken om alle bezoekers van ons restaurant te laten genieten van de heerlijke gerechten. Ook de peuters zijn... lees verder »

Aanmelden nieuwe leerlingen

Dinsdag

De start op de basisschool is een belangrijk moment in het leven van een kind. Als speelleerplein willen wij ouders hier graag zo goed... lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Dinsdag

Maandag 8 januari hebben we in elke unit geproost op het nieuwe jaar. We hebben elkaar mooie dingen gewenst, uitgesproken waar we op... lees verder »

Kerst

Dinsdag

Samen met alle kinderen genieten we van een heerlijk kerstontbijt op de Fonkeling. We werden muzikaal ontvangen door een koor van... lees verder »

Naar het theater

Maandag

Kinderen van de Fonkeling gaan regelmatig met de klas of de unit naar het theater. Zo bezochten we laatst het Sinterklaas Zing en... lees verder »

Filosoferen

Maandag

Kinderen zijn constant en op allerlei manieren bezig met leren. Als je filosofeert met kinderen ontstaat er een open gesprek. Zo leren... lees verder »

Hier bij mij thuis....

Woensdag

…valt zoveel te beleven. En zo ook tijdens onze Ludieke Dag, waarmee we de Kinderboekenweek hebben geopend!
In iedere unit hebben... lees verder »

Gouden weken

Woensdag

De eerste weken aan het begin van het schooljaar worden de Gouden Weken genoemd. Deze weken gebruiken we voor het neerzetten van een... lees verder »

Op naar het theater!

Woensdag

Op de Fonkeling vinden we het belangrijk dat de kinderen in aanraking komen met verschillende vormen van cultuureducatie. Zo besteden we... lees verder »

Buitenspeelbox

Dinsdag

Tijdens de pauze zorgen we voor een gevarieerd aanbod. Zo heeft unit 3 een buitenspeelbak gemaakt met spellen. Deze kinderen... lees verder »

Swingend het schooljaar in!

Dinsdag

Maandag zijn we allemaal “swingend” het nieuwe schooljaar in gegaan. Wat was dat een feest!
Wat vinden wij het fijn om weer samen te... lees verder »

Fonkelroute; kom je ook?

Maandag

Kom gezellig kijken op 3 of 5 juli tussen 16.00 en 17.00 uur naar de kunst van de kinderen van de Fonkeling en neem je familie en... lees verder »

Sportdag groep 6 en unit 3

Dinsdag

Vrijdag 26 mei hebben alle kinderen van groep 6-7-8 uit Spoordonk en Oirschot deelgenomen aan het jaarlijkse voetbal- en... lees verder »

Koningsspelen

Woensdag

Op 20 april hebben we met de hele school een warming up gedaan op het nummer ZiggZagg, gegeven door FRIZ dansworkshops. Gevolgd door een... lees verder »

Verkeersdag

Woensdag

Dinsdag 11 april stond in teken van grote voertuigen in het verkeer.
De kinderen hebben in verschillende voertuigen mogen zitten en ze... lees verder »

Thema groei en leven

Woensdag

Deze week openden we in de hele school het thema “Groei en Leven”.
Unit 2 kreeg een les van juf Winanda over verschillende diersoorten.... lees verder »

het OntdekNet is geopend!

Maandag

Maandag 9 januari hebben we met alle kinderen geproost op het nieuwe jaar, op fijne momenten met en voor elkaar. Dat deden we op een... lees verder »

Kerstmusical

Donderdag

De kinderen van groep 6 schitterden in de kerstmusical 'de sneeuwkoningin', die zij op mochten voeren voor ouders, opa's/oma's en de... lees verder »

Naar de Romeinen

Donderdag

De kinderen van unit 3 hebben het Museum Romeins Halder bezocht. Een leerzaam uitstapje terug in de tijd..
Er werd verteld over de... lees verder »

Natuurmuseum

Donderdag

Groep 5 en 6 gingen, in teken van het thema “Prehistorie”, naar het Natuurmuseum Brabant in Tilburg. We hebben vuur gemaakt, tenten... lees verder »

Sinterklaas is in het land

Maandag

En dat hebben wij op de Fonkeling al gemerkt. Vandaag hebben we een video-oproep ontvangen van behangpiet. Hij vroeg ons mee te helpen om... lees verder »

Op bezoek bij de burgemeester

Donderdag

De kinderen van groep 7 en 8 hebben deze week een raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis met burgemeester Judith... lees verder »

Activiteitencommissie van start!

Woensdag

Door het afschaffen van de ouderbijdrage krijgt de ouderraad een andere invulling. Gisteravond maakten we, met een lekkere taart, de... lees verder »

Ludieke dag

Woensdag

an vissen tot pompoenen uithollen.. Knutselen met herfstmateriaal óf appelmoes maken.. Het was een herfstige dag die hélemaal in teken... lees verder »

Bureau HALT op bezoek

Donderdag

Unit 3 krijgt voorlichting van bureau Halt. De kinderen zijn in gesprek gegaan over de termen tolerantie en respect en over hoe... lees verder »

Gi-Ga-Groen

Donderdag

Deze week hebben we, met de hele school, de Kinderboekenweek geopend! Vier kinderen uit unit 3 hebben ons, door middel van een... lees verder »

Unit 3 op kamp

Donderdag

Weer of geen weer, de kinderen van groep 7 en 8 genieten van een kamp vol leuke en sportieve activiteiten in en rondom het bos van de... lees verder »

Gouden weken

Donderdag

Tijdens de eerste weken van ons schooljaar staat, in alle units, “de Gouden Weken” centraal. Door middel van spelletjes en... lees verder »

Informatieavonden

Donderdag

Wij willen iedereen bedanken die bij de informatie avonden is geweest. Fijn dat wij jullie allemaal weer hebben ontmoet.
Samen gaan we... lees verder »

Schoolbibliotheek

Donderdag

Alle juffen en meesters hebben samen een prachtige bieb gecreëerd in de aula. Een fijne plek waar kinderen kunnen lezen en boeken kunnen... lees verder »

Back to school!

Woensdag

We zijn weer begonnen en wat fijn om alle ouders en kinderen weer te zien!
De komende weken staan in het teken van 'De Gouden weken'.... lees verder »

Peuterwerk

Woensdag

Onze peuters zijn gelukkig ook weer terug van vakantie, wat hebben we ze gemist! Bij peuterwerk oefenen we om steeds een beetje... lees verder »

SKOBOS jubileumontbijt

Woensdag

Dinsdag 6 september werden we door SKOBOS getrakteerd op een heerlijk 25-jarig-jubileumontbijt. Nadat we elkaar gisteren in de groep en... lees verder »

SKOBOS bestaat 25 jaar!

Dinsdag

Het schooljaar 2022-2023 wordt een bijzonder jaar voor ons, want SKOBOS bestaat 25 jaar. SKOBOS is de stichting die verantwoordelijk is... lees verder »

We gaan weer beginnen!

Vrijdag

Na zes weken vakantie gaan we weer van start. We hopen dat iedereen genoten heeft van een fijne en ontspannen tijd. Afgelopen week zijn... lees verder »

Wie steelt de show?!

Donderdag

Dat is onze groep 8! Net een geweldig optreden gegeven aan de kinderen. Wat een talent op het podium! Vanavond mogen ze nog een laatste... lees verder »

Schoon Spoordonks water

Maandag

Tijdens het thema "Land en Water" in unit 2 hebben we zelf water gefilterd.
De kinderen hebben met een plastic fles, watten, zand en... lees verder »

Schaaktoernooi

Maandag

Naast het knikkertoernooi was ook het jaarlijks terugkerende schaaktoernooi weer een groot succes! Na een programma gevolgd te hebben in... lees verder »

Unit 1 en 2 op schoolreis

Maandag

14 juli zijn alle kinderen van unit 1 en unit 2 op schoolreis geweest.
Unit 1 heeft heerlijk gespeeld in “Het Gouden Woud”. Unit 2... lees verder »

Bosdag

Maandag

Wat hebben we genoten van deze fijne dag!
In het bos van "de Pierenberg" hebben we heerlijk gegraven, geklommen, gebouwd en gesjouwd.... lees verder »

Knikkertoernooi

Woensdag

Vanmiddag is het eindelijk zover.. De finale van het jaarlijkse knikkertoernooi op de Fonkeling! Een leuk evenement met alle kinderen,... lees verder »

Vacature leerkracht groep 8

Maandag

Per 1 oktober 2022 zijn we op zoek naar een leerkracht voor groep 8 (wtf 1,0). lees verder »

Modderdag

Woensdag

Blote voeten, oude kleren aan en gaan.. De peuters en de kinderen van Unit 1 hebben zich vandaag uit kunnen leven in ons modderbad en... lees verder »

Ontruimingsoefening

Woensdag

Dat was onverwacht... dinsdag ging plots het brandalarm af. Binnen 3 minuten stonden alle kinderen en teamleden veilig op het grasveld.... lees verder »

Groep 5 en 6 naar Amsterdam!

Woensdag

Deze week gingen groep 5 en 6, met de trein, naar Amsterdam. lees verder »

Een feestje op de Fonkeling

Woensdag

Vandaag hebben we samen met de juffen en meesters de verjaardagen gevierd. Met z'n allen naar de Heilige Eik om daar de bosspelletjes te... lees verder »

Bezoek Kamp Vught

Donderdag

Met veel aandacht wordt er de afgelopen tijd geluisterd naar de vele verhalen van WOII. Daarnaast stonden de kinderen van unit 3 stil bij... lees verder »

Muziekoriëntatie

Woensdag

Groep 5 heeft woensdag 1 juni een inspirerende ochtend gehad. Zij mochten kennis maken met heel veel verschillende instrumenten door ze... lees verder »

Ontspannen tijdens de pauze

Woensdag

Wij vinden het belangrijk dat de pauze een moment van ontspanning is. Daarom proberen we steeds vaker verschillende activiteiten aan te... lees verder »

Postduif

Woensdag

Binnen 't thema oorlog en vrede hebben de kinderen van unit 3 kennis gemaakt met 4 postduiven. Vroeger werden postduiven ingezet voor de... lees verder »

Fossielen

Woensdag

De kinderen van unit 1 hebben als echte patheologen dino fossielen onderzocht 🔎 lees verder »

Zelf ontdekken

Woensdag

Wat gebeurt er als je zwiert met een danslint? Kijken naar elkaar, uitproberen, nadoen, voordoen, aanpassen en opnieuw zwieren. Wat een... lees verder »

Wat zit er in dat ei?

Woensdag

Wat een verrassing.. Er lagen plots eieren in unit 1 en 2. We waren heel erg benieuwd wat er uit die eieren zou komen, maar deze dino’s... lees verder »

EHBO examen

Woensdag

De leerlingen uit unit 3 hebben 12 mei laten zien dat zij eerste hulp bij ongelukken kunnen verlenen.
Vol trots kunnen wij delen dat ze... lees verder »

Peuterwerk: openingstijden verruimd én VVE-locatie

Dinsdag

De openingstijden van peuterwerk hebben we verruimd. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen voortaan op dinsdag- en vrijdagochtend van 08.30... lees verder »

Koningsdag

Woensdag

Vrijdag voor de vakantie kleurden Speelleerplein de Fonkeling oranje voor Koningsdag! Fiets versieren, gymmen, kronen knutselen en lekker... lees verder »

Funkey hockey

Woensdag

Voor de vakantie (20 april) was het na twee jaar eindelijk weer tijd voor funky hockey. Het was een leuke ochtend en wat hebben we veel... lees verder »

de Fonkeling op Omroep Brabant TV

Dinsdag

We genieten na van een fantastische dag. Waarop we hebben laten zien hoe we samen in actie zijn gekomen. Bekijk dit toffe item van Omroep... lees verder »

Alpe d'HuZes in Spoordonk

Dinsdag

Trots zijn wij op onze leerlingen. Peuters t/m unit 3 fietsten en liepen 1 april meerdere malen de Spoordonkse Alpe d'HuZes op en af! Wat... lees verder »

Deze fiets is oké!

Donderdag

Maandag 4 april kwamen de leerlingen met de fiets naar school. Samen met de verkeersouders en juffen hebben zij de fietsen gecontroleerd.... lees verder »

Wintermusical groep 6

Donderdag

De ouders van de kinderen van groep 6 straalden vanavond van oor tot oor bij het zien van de uitgestelde wintermusical. Wat een talenten... lees verder »

Leesplan

Donderdag

Leerlingen unit 2 en unit 3 volgen het leesplan. Dit is een plan waarin leesbevordering centraal staat.
Een van de activiteiten uit het... lees verder »

Schoolbezoek

Donderdag

Regelmatig weten teams van andere scholen ons te vinden voor een schoolbezoek. Zij zijn geïnteresseerd in ons onderwijsconcept en laten... lees verder »

Mengen in unit 1

Donderdag

Eerst maakten de kinderen van unit 1 in de kring drankjes voor in de apotheek. Door te mengen kregen zij heel veel verschillende kleuren.... lees verder »

Ouderbetrokkenheid

Donderdag

Gisteravond waren er (eindelijk) weer volop ouders in de school. Eerst voor de evaluatieavond over de training Rots en Water van groep 7.... lees verder »

Lentekriebels

Woensdag

Deze week is de week van de “Lentekriebels”. Tijdens Lentekriebels staan wij, door de hele school, stil bij onderwerpen zoals... lees verder »

Meerdere leerkrachten betrokken bij het kind

Woensdag

Ons team is heel hecht en goed op elkaar ingespeeld. Ons onderwijssysteem is opgedeeld in drie units, waardoor groepen bij elkaar in... lees verder »

Juf Lisa en Moos

Woensdag

Unit 1 en unit 3 hebben samen een cadeautje gemaakt voor juf Lisa en haar zoontje Moos. Het resultaat van deze leuke samenwerking was een... lees verder »

Nog geen 4 jaar en tóch al starten in groep 1

Donderdag

Het klinkt wat gek, maar toch kan het op Speelleerplein de Fonkeling in Oirschot. Binnen ons speelleerplein werken we groepsoverstijgend... lees verder »

Leer zelf de juiste keuze te maken

Woensdag

Keuzevrijheid vinden wij op Speelleerplein de Fonkeling een heel belangrijk goed. Binnen de vrijheid die een kind aankan, leren wij het... lees verder »

De dag starten op jouw manier

Dinsdag

Net als volwassenen hebben ook kinderen een ochtendritueel. De één staat direct in de startblokken, terwijl de ander nét even meer tijd... lees verder »

Vier punten waardoor je bij de Fonkeling gaat stralen!

Maandag

Speelleerplein de Fonkeling is een gezellig kindcentrum in de gemeente Oirschot. Niet voor niets dragen wij deze naam. Wij willen... lees verder »

Rots en water

Donderdag

De training is deze week afgerond met het doorslaan van een plankje, met daarop een leerdoel. Met makkelijke zelfverdedigingsoefeningen... lees verder »

Schoolontwikkeling

Donderdag

Donderdag 10 maart was juf Liesbeth, bestuur Skobos, op de Fonkeling om te praten over de schoolontwikkeling. Naast dat ze een uurtje mee... lees verder »

Tekendictee

Donderdag

𝕋𝕖𝕜𝕖𝕟𝕕𝕚𝕔𝕥𝕖𝕖

Groep 3 heeft deze week een tekendictee gemaakt. Welke opdracht denk jij dat de kinderen gekregen hebben?
🪁☀️👗👖☁️🌷 lees verder »

Afsluiting thema energie

Donderdag

🧪 MAD SCIENCE 🥼
Vandaag is het thema “Energie” op een passende manier afgesloten.
Alle units mochten komen kijken naar de show van Mad... lees verder »

Wist je dat...

Donderdag

💨 WIST JE DAT ?🚗
Unit 2 een auto op wind-energie heeft ontworpen?
Van het verkennen van het idee, tot het uitvoeren van plannen,... lees verder »

Bezoek ons op de online banenmarkt van Hogeschool De Kempel

Maandag

Hogeschool de Kempel organiseert woensdag 23 februari een online banenmarkt. Ben jij 3e of 4e jaars student? lees verder »

Spoordonk schoon!

Woensdag

Misschien heb je ons deze week wel zien lopen in deze oranje hesjes én met knijper in de hand!
Na een interessante gastles over... lees verder »

Valentijnsdag

Woensdag

Vandaag strooien we extra liefde door de school, voor alle kinderen en het team van de Fonkeling. Kinderen benoemen mooie eigenschappen... lees verder »

Letterfeest

Woensdag

Vorige week heeft groep 3 alle letters geleerd en daarom was het tijd voor het letterfeest! Voordat de letterdiploma’s werden uitgereikt,... lees verder »

Onze Karel voorleeskampioen!

Woensdag

Donderdag 9 februari is Karel de eerste Spoordonkse voorleeskampioen geworden tijdens de regionale voorleeswedstrijd in Oirschot.
Hij... lees verder »

Broodjes bakken in unit 1

Woensdag

De kinderen van unit 1 hebben donderdag 3 februari zelf broodjes gemaakt en gebakken boven het vuur. Ze voelden zichzelf echte bakkers en... lees verder »

Peuternieuws

Woensdag

𝐓𝐡𝐞𝐦𝐚 ‘𝐒𝐦𝐚𝐤𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐞𝐭𝐞𝐧’ 👩🏼‍🍳 🍳
De peuters zijn weer druk aan het kokkerellen in ons restaurant en maken een kunstwerk met verf en een... lees verder »

Positief roddelen

Dinsdag

Tijdens de Zilveren Weken is er weer veel aandacht voor groepsvormende activiteiten.
In unit 2 hebben we “positief geroddeld” over onze... lees verder »

Beebots

Woensdag

🤖🐝 𝗕𝗲𝗲 𝗯𝗼𝘁𝘀 🐝🤖

De leerlingen uit unit 1 werken dagelijks met de bee bots. Deze week sluiten de spelkaarten aan op het thema waarmee... lees verder »

Het beloningsrad in unit 3

Woensdag

𝐇𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐥𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬𝐫𝐚𝐝 𝐢𝐧 𝐮𝐧𝐢𝐭 𝟑 🎡

De sfeer in unit 3 is top! En dat was reden voor iets fijns samen: er werd aan het beloningsrad gedraaid.... lees verder »

Tekenen in unit 3

Woensdag

De kinderen uit unit 3 hebben prachtige sneeuwpoppen getekend. Ze mochten kiezen uit het vogel of het kikkerperspectief. Ze gebruikten... lees verder »

Smoothies maken

Woensdag

Unit 1 en de peuters hebben smoothies gemaakt. Tijdens ons thema leren we over voedsel en hoe belangrijk fruit is.
We hebben geproefd... lees verder »

Zilveren weken

Woensdag

De weken na een vakantie staan bij ons extra in het teken van groepsvorming. Samenwerken, elkaar (beter) leren kennen, complimenten... lees verder »

Vacature zij-instromer

Dinsdag

Deze vacature is inmiddels ingevuld. lees verder »

Op naar weer een mooi jaar...

Maandag

Vandaag zijn we in alle units weer ontzettend blij om elkaar te zien! lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Donderdag

Het hele team van de Fonkeling wenst jullie alle goeds voor het nieuwe jaar. Dat het een jaar mag worden waarin we in goede gezondheid de... lees verder »

Vakantie!

Vrijdag

Na een week voorbereiden, overleggen en poetsen is de school weer spik en span, liggen de plannen klaar en kunnen we maandag 10 januari... lees verder »

Afscheid juf Susan

Vrijdag

22 december hebben we afscheid genomen van juf Susan. Zij heeft het afgelopen jaar als onderwijsassistent invulling gegeven aan de... lees verder »

Kerstviering

Vrijdag

Wat fijn dat we vandaag, in onze eigen units, nog zo’n fijne dag gehad hebben om elkaar alvast een fijne kerst te wensen..
Er zijn... lees verder »

Hoi peuter(ouder), kom je een kijkje nemen?

Maandag

𝗞𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗲𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗷𝗸𝗷𝗲 𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻? 🙂
Wordt je kind dit jaar 3 jaar, dan mag je je kind aanmelden bij een basisschool. Voordat je een keuze maakt,... lees verder »

Voorlichting door Halt

Donderdag

𝗕𝘂𝗿𝗲𝗮𝘂 𝗛𝗮𝗹𝘁 𝘃𝗲𝗿𝘁𝗲𝗹𝘁..
De kinderen van unit 3 zijn helemaal op de hoogte gebracht van alle regels rondom het gebruik van vuurwerk. Bureau... lees verder »

Sinterklaas op de Fonkeling

Woensdag

𝗘𝗻 𝘄𝗲 𝘇𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 …. 💃🏼🎤
…. en we zijn zo blij! Want Sinterklaas en zijn pieten hebben vanochtend een bezoek gebracht aan onze... lees verder »

Surprises

Woensdag

𝑽𝒐𝒍 𝒗𝒆𝒓𝒘𝒂𝒄𝒉𝒕𝒊𝒏𝒈 𝒌𝒍𝒐𝒑𝒕 𝒐𝒏𝒔 𝒉𝒂𝒓𝒕… ❤️🎁
De prachtige surprises van groep 5 tot en met groep 8 hebben een paar dagen staan pronken op de... lees verder »

Onderzoekende leren in unit 2

Woensdag

🎁 𝗨𝗻𝗶𝘁 𝟮 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗲𝘂𝘇𝗲𝗻𝗺𝘆𝘀𝘁𝗲𝗿𝗶𝗲
Hoog in de bomen hangen álle pakjes van de Sint. 𝘏𝘰𝘦 𝘬𝘢𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘯𝘶 ?
De kinderen uit unit 2 hebben ieder... lees verder »

Unit 1 bedenkt een oplossing voor Ozosnel

Dinsdag

O jee... Ozosnel kan niet meer naar het volgende dak! Gelukkig bedenken de kinderen van unit 1 een oplossing om ze te helpen. Zo kunnen... lees verder »

Pieten logeren op school

Donderdag

Op verzoek van Sinterklaas logeren er pieten in de school. Woensdagochtend konden de leerlingen zien dat er pieten in de klassen waren... lees verder »

Rots en water

Donderdag

De kinderen van groep 7 krijgen deze periode Rots en Water-training. Deze wordt gegeven door professionals van de LEVgroep. De kinderen... lees verder »

Van start met schoolfruit!

Donderdag

Deze week zijn wij gestart met het EU-Schoolfruit programma van Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Hartstikke fijn dat ouders ons... lees verder »

Afscheid meneer Rien

Donderdag

Vandaag hebben we afscheid genomen van meneer Rien. Hij gaat na 15 jaar conciërge te zijn geweest op de Fonkeling met pensioen. Rien is... lees verder »

Wist je dat... dansen

Dinsdag

WIST JE DAT..
We op de Fonkeling ook graag gebruik maken van de kwaliteiten in de omgeving. Zo krijgen alle kinderen de komende weken... lees verder »

Brabants Vekeersveiligheidslabel

Dinsdag

Onze school heeft al jaren het BVL-label. Met het label aan de muur laat de school zien dat het werkt aan verkeersveiligheid, gezondheid,... lees verder »

MediaMasters Unit 3

Dinsdag

Deze week spelen de kinderen van unit 3 het online spel MediaMasters. Een spannende game over de kansen en gevaren van (digitale) media,... lees verder »

Fijne herfstvakantie!

Vrijdag

🍂HERFSTVAKANTIE 🍂
Maak er wat leuks van met elkaar en we zien jullie graag maandag 1 november weer op school! Onze BSO is gewoon... lees verder »

Griezelen in unit 2

Vrijdag

Griezelig, maar vooral héél creatief! 🎃

Deze middag was het al een beetje “Halloween” in unit 2.. Er kon gekozen worden uit... lees verder »

Conductrice in unit 1

Donderdag

Daar was ineens een echte conductrice op bezoek in unit 1, leuk! De kinderen hebben al hun vragen kunnen stellen.
Moet je naar een... lees verder »

Vacature leerkracht unit 1 (wtf 0,4 - 0,6)

Vrijdag

Wil jij jouw talenten inzetten om kinderen te laten stralen? Onderwijs écht samen vormgeven? Werken in een open en fijn team?
Onze... lees verder »

Finale voorleeswedstrijd

Donderdag

De voorleeswedstrijd was weer een groot succes. Er waren veel voorleeskandidaten met uiteindelijk vier finalisten. Na een spannende... lees verder »

BHV-training

Donderdag

Safety first!
Branden blussen, aanleggen van verbanden en een theoriegedeelte. Een aantal leerkrachten zijn weer helemaal op de hoogte... lees verder »

Social media

Donderdag

Aan de slag met social media met hulp van LOUC communicatie. Samen nadenken over onze doelgroep(en) en passende content.
De gekregen... lees verder »

Vacature leerkracht unit 1 (wtf 1,0)

Maandag

Wij willen kinderen onderwijs geven waar ze van gaan stralen. Kom jij ons daarbij helpen?  lees verder »

Razende reporters van de ludieke dag

Donderdag

De kinderen hebben woensdag 6 oktober kennis gemaakt met allerlei beroepen tijdens de ludieke dag. Deze dag stond namelijk in het teken... lees verder »

Dag van de leraar

Woensdag

5 oktober is het 'de dag van de leraar'. Trots op ons team, zij werken elke dag samen aan kwalitatief goed onderwijs voor alle kinderen.... lees verder »

SKOBOS inspiratiedag

Woensdag

Maandag 4 oktober was het team van de Fonkeling met alle Skobos - collega's in Hoogeloon voor de inspiratiedag. Zij hebben zich in de... lees verder »

Unit 2 leert over het boedhisme

Donderdag

Unit 2 kreeg deze week een erg interessante gastles van Wanda van Zen Centrum Eindhoven.
In de unit werken we aan muurkranten over de... lees verder »

Unit 3 is op kamp!

Dinsdag

Unit 3 is vertrokken naar de Bergerhoeve in Bergeijk. Zij gaan daar deze week allerlei leuke activiteiten doen tijdens het kamp. Een week... lees verder »

Thema familie bij de peuters

Dinsdag

Ook de peuters zijn al druk bezig met het thema “Een grote familie” en we starten met dit ben ik. Hoe groot ben ik? Hoeveel vingers heb... lees verder »

Vertrouwenspersoon in de groep

Dinsdag

Deze week heeft onze vertrouwenspersoon, juf Lieke, een rondje gemaakt door de hele school. In alle groepen heeft zij verteld over haar... lees verder »

Opening thema familie unit 1

Dinsdag

Vandaag hebben we het thema familie geopend met de kleinzoon van juffrouw Marijke op bezoek! Samen met de kinderen van unit 1 hebben we... lees verder »

Peuters ook weer gestart!

Donderdag

Niet alleen de peuters zijn terug van vakantie maar ook ons vriendje Puk is weer terug. We hebben samen gespeeld, geknuffeld en... lees verder »

Versoepeling coronaregels in het onderwijs

Donderdag

Vanaf 25 september versoepelen de corona-maatregelen in Nederland, zo ook in het onderwijs. lees verder »

De Blazersklas in groep 6

Dinsdag

Ieder schooljaar verzorgt juf Claudy de 'Blazersklas' in groep 6. Deze week was het dan eindelijk zo ver: de instrumenten werden... lees verder »

Een fijne start: schoolafspraken

Vrijdag

De Gouden Weken zijn van start gegaan. De komende periode is er in de units veel aandacht voor groepsvormende activiteiten en het maken... lees verder »

Hé verkeer wij zijn er weer!

Woensdag

Hé verkeer wij zijn er weer! De scholen zijn begonnen. Zoals jullie misschien al gezien hebben, zijn er mooie borden geplaatst aan de... lees verder »

Klaar voor een frisse start!

Vrijdag

Het team van de Fonkeling hoopt dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad. We hebben weer zin in een frisse start en hopen... lees verder »

Afscheid groep 8

Vrijdag

Het zit er op voor onze groep 8! De afgelopen weken, misschien wel maanden hebben ze keihard geoefend om een fantastische musical... lees verder »

Bedankt en een fijne vakantie!

Vrijdag

Wij willen alle kinderen, ouders en het team bedanken voor dit fijne schooljaar.
Samen hebben wij de ballen hoog gehouden!
Een hele... lees verder »

Wist je dat.....

Woensdag

Wist je dat....

We ieder schooljaar een schaak- en knikkertoernooi hebben op de Fonkeling.
Alle deelnemers hebben goed hun best... lees verder »

Kunstwandeling groot succes!

Woensdag

Afgelopen weekend wandelden heel veel kinderen (met familie) de kunstwandeling door Spoordonk. Onderweg vertelden zij over de kunstwerken... lees verder »

Clasien en Janneke geslaagd!

Woensdag

Maandag 12 juli hebben juf Clasien en juf Janneke de handtekening mogen zetten onder hun diploma's. Zij zijn beide geslaagd voor de... lees verder »

Coming Soon.. Expeditie Beachclub

Woensdag

COMING SOON... Volgende week mogen de kinderen van groep 8 dan eindelijk de eindmusical op gaan voeren voor kinderen en ouders in de... lees verder »

Wist je dat...

Donderdag

Wist je dat... We op de fonkeling aan het werk zijn met het thema kunst. In alle groepen wordt er gewerkt aan verschillende kunstenaars... lees verder »

Middeleeuwse spelletjes

Woensdag

Deze week sluiten we in unit 3 het thema Middeleeuwen af met een spelletjesmiddag. De kinderen hebben zelf een educatief spel gemaakt,... lees verder »

Kunst bij de peuters

Dinsdag

Hocus pocus met wat franje,
rood en geel wordt samen oranje.
Hocus pocus met een zoen,
blauw en geel wordt samen groen.
Hocus... lees verder »

Wist je dat.....

Donderdag

Wist je dat....
We in iedere unit aandacht besteden aan techniek?
Zo leren we verschillende technieken die passen bij de thema's... lees verder »

Atletiekles groep 8

Donderdag

De kinderen van groep 8 hebben vandaag een sportieve dag gehad. lees verder »

Waterpret op de BSO

Woensdag

Met dit warme weer maken we er verkoelende middagen van vol waterpret bij ons op de BSO! 💦 #speelleerpleindefonkeling... lees verder »

Groep 5 en 6 aan slag met naald en draad

Woensdag

Groep 5 en 6 hebben vandaag een middeleeuwse outfit gemaakt! Aan de slag met garen, naald, draad en zelfs met een echt naaimachine! Daar... lees verder »

Banden plakken in unit 3

Dinsdag

Vorige week hebben de kinderen van unit 3 het fietsdiploma behaald. Deze week krijgen ze nog een snelcursus banden plakken van Jan de... lees verder »

Thema Middeleeuwen

Vrijdag

Wist je dat.. We op de Fonkeling bezig zijn met het thema Middeleeuwen. De klassen zijn helemaal in sfeer van deze tijd. We zien glas in... lees verder »

unit 1 maakt een gracht

Donderdag

Een gracht voor ons kasteel! 💦
Wat boffen we toch met deze heerlijke temperatuur.. Dinsdag hebben de kleuters volop geëxperimenteerd met... lees verder »

Groep 8 escaperoom

Donderdag

Vandaag hebben de kinderen van groep 8 een escapespel gedaan. Zij hebben geprobeerd de Nederlandse Nikki vooruit te helpen om een... lees verder »

Verjaardagendag

Donderdag

Hoeraaa! Vandaag hebben we de verjaardagen van alle juffen gevierd. Samen met de kinderen hebben we genoten van de verjaardagendag. De... lees verder »

Fietsexamen

Woensdag

Vandaag hebben de kinderen van unit 3 het praktijk examen gefietst. Na een aantal keer oefenen, mochten ze het nu dan echt gaan laten zien. lees verder »

Sport en Speldag

Vrijdag

Vandaag hebben de groepen 6, 7 en 8 genoten van een heerlijke sport en speldag. We hebben er op de Fonkeling een sportieve dag van... lees verder »

Peuternieuws

Woensdag

Hieperdepiep hoeraaa, feest bij de peuters!
Ook zijn we deze week begonnen met ons nieuwe thema “Ridders en kastelen”. We bouwen samen... lees verder »

Gymmen in de nieuwe gymzaal

Woensdag

Wanneer het zonnetje ☀️ schijnt mogen we buiten gymmen op de velden van de Spoordonkse Boys.
Deze week was het helaas wat minder lekker... lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De... lees verder »

Tentoonstelling Groei en Leven

Donderdag

De afgelopen weken hebben de kinderen van unit 3 ontzettend hard gewerkt aan het ontwikkelen van voedselketens. Er zijn allerlei... lees verder »

Blote-voeten-pad

Donderdag

“Hé, dat kriebelt aan mijn voetjes”
Als afsluiting van het thema Groei en leven hebben de peuters vandaag een blote-voeten-pad... lees verder »

BSO tijdens de meivakantie

Donderdag

Volgende week begint de meivakantie! De BSO is uiteraard (behalve op donderdag 13 mei vanwege Hemelvaartsdag) gewoon geopend. We gaan er... lees verder »

Unit 1 beleeft de lente

Dinsdag

Unit 1 beleeft de lente! 🦉
Wat is het bijzonder om even een kijkje te nemen in het nestje van verschillende vogels. Groep 1-2 heeft... lees verder »

Kijk, zoek en... vind!

Maandag

Kijk, zoek en... vind! Onlangs zijn onze boeken vernieuwd en hebben de kinderen een eigen leesboek uitgezocht. Voor elk wat wils.... lees verder »

BSO weer open voor alle kinderen!

Maandag

De BSO is weer open voor alle kinderen! Fijn dat iedereen ook buiten schooltijd weer bij ons kan komen spelen en ontdekken. lees verder »

Work in progress

Donderdag

Wat wordt er hard gewerkt op de Fonkeling rondom het thema groei en leven. De kinderen van unit 3 zijn de afgelopen weken druk bezig met... lees verder »

Thema groei en leven in unit 1

Donderdag

Thema groei en leven 🌱
Dan bof je als klas wel als er een echte hovenier/boswachter komt vertellen over zijn beroep! 🐿🦔🦇
En intussen... lees verder »

Groep 6 gaat solderen

Donderdag

Groep 6 is vandaag begonnen met solderen. Wat we gaan maken, dat blijft nog even een verrassing (voor de moeders 😜).... lees verder »

Peuters naar de lammetjes

Donderdag

De peuters zijn vandaag nog een keer op pad gegaan. We mochten gaan kijken bij de schapen en lammetjes en ook nog helpen met flesje... lees verder »

Sneeuwpret

Donderdag

Hihi! Wat bijzonder toch! Sneeuwpret in april! Vanochtend nog snel even lekker gespeeld in de sneeuw. ❄️☃️ lees verder »

Peuters naar markt

Donderdag

De peuters zijn vanochtend op uitstapje gegaan naar de markt in Oirschot om een kijkje te nemen bij de bloemenkraam. We hebben allemaal... lees verder »

Paasontbijt

Donderdag

Een broodje, een croissantje, een ei én iets lekkers erbij! Van een paasontbijtje wordt iedereen blij! 😁
Vanmorgen kreeg de hele school... lees verder »

Kleuters op bezoek bij Lekker'nei

Donderdag

ij het Paasfeest horen eieren! Maar.. waar komen deze eieren vandaan? 🐓
Vandaag is groep 1-2 op bezoek geweest bij Lekker'nei! De juffen... lees verder »

Fonkeling in de brochure 'conceptscholen - elkaar stimuleren tot leren' van de PO-raad

Woensdag

We zijn er heel trots op dat wij uitgekozen zijn om een bijdrage te mogen én kunnen leveren aan de brochure conceptscholen - elkaar... lees verder »

Peuters in de moestuin

Donderdag

De peuters zorgen niet alleen voor ons moestuintje maar ook de plantjes buiten moeten water krijgen. Van al dat harde werk krijgen we wel... lees verder »

Groep 3 zaait, oogst en proeft

Donderdag

Als je onderzoekt hoe plantjes het beste kunnen groeien... Dan is dit een logische, volgende stap:
Proeven wat je hebt gekweekt! 🌱😋... lees verder »

Dierentuin van unit 2

Donderdag

Helaas mogen de meeste dierentuinen nog niet open, toch hebben de kinderen van unit 2 een heuse dierentuin gemaakt. De afgelopen weken... lees verder »

Op bezoek bij de lammetjes

Woensdag

De groepen 3 en 5 mochten vandaag op bezoek bij de lammetjes! 🐑
Dankjewel Ties en Aline voor de gastvrijheid!
#themagroeienleven... lees verder »

Unit 1 krijgt bezoek van vakmannen

Woensdag

Wat hebben wij veel geleerd van échte vakmannen! 💪🏼
Vorige week donderdag zijn wij met groep 1-2 gaan kijken hoe de papa van Maud... lees verder »

Buitensport

Woensdag

Wat fijn dat we met dit weer lekker buiten kunnen gaan sporten op de velden van de Spoordonkse Boys. lees verder »

Verkeersbordenspel

Donderdag

Het verkeersexamen komt steeds dichterbij.. Volgende week mogen de kinderen van groep 7 en 8 op theorie-examen. lees verder »

Legomasters van unit 2

Donderdag

Wat ze op tv kunnen, dat kunnen wij ook! Tijdens de technieklessen hebben de kinderen van unit 2 dieren gemaakt van Lego, groep 6 zelfs... lees verder »

Bloemen voor de juffen

Donderdag

Juf Clasien en juf Janneke werden vanmorgen verrast met een prachtig boeket. Juul en Eloise hadden dit speciaal voor hen gemaakt in het... lees verder »

Lentekriebels in unit 1

Donderdag

Waar woont een baby voordat hij of zij geboren wordt? Waar zit het neusje? En wat eet de baby dan?
Al deze vragen werden gesteld door de... lees verder »

Lentekriebels unit 3

Donderdag

De hele Fonkeling is deze week begonnen met de week van de lentekriebels. In unit 3 hebben we het onder andere over de puberteit. lees verder »

Spoordonk Sport is geopend

Dinsdag

Spoordonk Sport is geopend! Maandag 15 maart mochten de kinderen uit groep 6 van Speelleerplein de Fonkeling de nieuwe sportzaal... lees verder »

Peuters en het thema groei en leven

Dinsdag

De peuters zorgen goed voor onze plantjes en geven ze op tijd een beetje water. Ook hebben we vandaag verschillende groentes geproefd,... lees verder »

Creatief met bloemen

Donderdag

Tijdens een creatieve middag hebben de kinderen van unit 3 mooie bloemschilderingen gemaakt. Ze kregen de keuze uit verschillende... lees verder »

Peuternieuws

Woensdag

Ook bij de peuters werd er deze week hard gewerkt in ons tuincentrum! We hebben het boekje “Anna en haar groentetuintje” gelezen, met... lees verder »

Thema groei en leven in unit 3

Vrijdag

De afgelopen weken hebben de kinderen van unit 3 kennislessen gehad over de groei van planten en dieren. Vervolgens zijn de kinderen aan... lees verder »

Tuincentrum in unit 1

Donderdag

Er wordt hard gewerkt in het tuincentrum van groep 1-2! lees verder »

Thema groei en leven

Woensdag

Alle groepen en de peuters zijn deze week gestart met het nieuwe thema 'groei en leven'. Binnen dit thema gaan we aan de slag met planten... lees verder »

Rondleiding nieuwe kinderen en hun ouders

Donderdag

De deuren van ons speelleerplein staan altijd open voor kinderen en hun ouders. Wanneer kinderen twee jaar zijn, (bijna) vier jaar worden... lees verder »

Valentijnsdag

Donderdag

In de vakantie was het Valentijnsdag! ❤️ Dé dag waarop we nog eens extra lief zijn voor elkaar. Groep 1-2 heeft daarom een heel lief... lees verder »

Toch nog carnaval op de Fonkeling!

Vrijdag

Vandaag toch nog een beetje carnaval op de Fonkeling! lees verder »

Sneeuwpret

Donderdag

❄Sneeuwpret ❄ Wat is het heerlijk buiten. De kinderen en de juffen genieten volop van de sneeuw. Er wordt op sleetjes gegleden. Er worden... lees verder »

Peuters weer goed gestart!

Donderdag

Wat fijn om weer bij peuterwerk te zijn! Eindelijk kunnen we weer samen met al onze vriendjes spelen. We hebben samen met de sneeuw... lees verder »

Voor al onze KANJERS

Maandag

Voor alle KANJERS van de Fonkeling een kleine traktatie vanmorgen. We zijn enorm trots op alle kinderen en blij dat ze weer op school... lees verder »

Nieuwsmail met belangrijke informatie

Maandag

Maandag 8 februari gaan we weer beginnen met het geven van onderwijs op school. Het hele team heeft ontzettend veel zin om de kinderen... lees verder »

Peuternieuws

Donderdag

Juf Lindy heeft nog wat leuke foto’s ontvangen van de peuters die thuis aan de slag zijn gegaan, wat een kunstwerken! Ze is heel trots op... lees verder »

Petje af!

Donderdag

Wat een enorme inzet en veerkracht tonen onze kinderen en hun ouders. We vinden het fijn hoe de kinderen, en de (groot)ouders, werken aan... lees verder »

Peuternieuws

Donderdag

Juf Lindy heeft vorige week een rondje Spoordonk gedaan om alle peuters die niet naar de noodopvang (kunnen) komen een pakketje te... lees verder »

Kinderen uit unit 2 maken een kettingreactie

Donderdag

Unit 2 had deze week de opdracht om een kettingreactie te maken. Er kwamen hele leuke en originele kettingreacties voorbij! Een filmpje... lees verder »

Het digitale museum - unit 3

Donderdag

Ook veel musea zijn er in deze tijd helaas gesloten. Om toch een kijkje te kunnen nemen, heeft het Rijksmuseum in Amsterdam veel... lees verder »

Harde werkers in unit 1

Woensdag

Wat boffen wij met onze harde werkers uit groep 1-2!
De enveloppen met materialen die de kinderen iedere maandag thuis krijgen, vinden... lees verder »

Letterfeest in groep 3

Woensdag

De kanjers van groep 3 hebben alle letters geleerd. Reden voor een mini-feestje! En dat kan ook heel goed thuis.😊... lees verder »

Unit 1 werkt thuis

Donderdag

Wat zijn wij trots op ál onze knappe kleuters!
Er wordt thuis ontzettend hard gewerkt. Jullie knutselen, rijmen, meten, vouwen, tellen... lees verder »

Unit 2 werkt thuis

Donderdag

De eerste week van het thuiswerken zit er weer op! Er is door alle kinderen hard gewerkt. Naast taal, rekenen, lezen en spelling is er... lees verder »

Optische illusies van unit 3

Woensdag

Naast spelling, rekenen en taal krijgen de kinderen ook creatieve opdrachten voor thuis. Deze week was de opdracht: maak een foto van een... lees verder »

Sportieve juffen

Woensdag

Juf Marijke en juf Marit hebben maandag een (flinke) ronde door Spoordonk gefietst om alle kinderen uit groep 1-2 een gelukkig nieuwjaar... lees verder »

Ren je rot de thuiseditie!

Woensdag

Ook door de kinderen van unit 3 wordt er thuis hard gewerkt aan de taken van de week. Ter ontspanning hebben we vandaag een spelletje... lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Woensdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen een heel mooi nieuw jaar! We hopen dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten op ons... lees verder »

Fijne feestdagen

Vrijdag

De afgelopen tijd zijn de kinderen van de Fonkeling bezig geweest met het maken van leuke kerstwensen. Deze filmpjes zijn te bewonderen... lees verder »

Kerstviering 2020

Dinsdag

Gisteren hoorden we van onze premier dat de scholen vanaf morgen weer gaan sluiten. Ondanks het onverwachte nieuws hebben we er samen met... lees verder »

Bewegend tafelsommen oefenen

Donderdag

De kinderen uit groep 5 hebben op het schoolplein naar tafelsommen gezocht en daarbij hebben ze de antwoorden in de kerstboom geschreven.... lees verder »

Kerstprogramma BSO

Donderdag

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! De BSO van de Fonkeling organiseert elke dag superleuke activiteiten. lees verder »

Versiergroep bedankt

Dinsdag

De kerstbomen staan, de slingers hangen en de lampjes branden. Dankzij de versiergroep ziet onze school er weer prachtig uit. lees verder »

Fantastisch Sinterklaasfeest op de Fonkeling

Donderdag

Vol verwachting klopte vanmorgen ons hart,
want Sinterklaas vieren was dit jaar toch wel een beetje apart.
De surprises stonden klaar... lees verder »

Unit 2 bedenkt nieuwe titels voor Sinterklaasboeken

Donderdag

Leesbevordering in unit 2. Aan de slag met Sinterklaasboeken lees verder »

Pepernoten bakken

Donderdag

De peuters, groep 1-2, groep 3 en groep 4 bakken pepernoten. lees verder »

Sinterklaasviering

Donderdag

Vol verwachting klopt ons hart... lees verder »

2 hulppietjes spelen harp

Donderdag

In groep 5 hebben we genoten van twee pietjes die sinterklaasliedjes op de harp hebben gespeeld. Knap gedaan Noor en Neeltje! lees verder »

Surprise op school

Dinsdag

Ook dit jaar gaan we het Sinterklaasfeest weer vieren met een gezellige surprise in de klas. lees verder »

Sinterklaasliedjes zingen met opa Ton

Donderdag

Opa Ton kwam vandaag zingen en bracht zijn gitaar mee. lees verder »

Rommelpieten op de Fonkeling

Donderdag

Jeetje.. Dat was schrikken. De rommelpieten zijn weer op school geweest! lees verder »

Unit 3 duikt de geschiedenis in

Donderdag

De komende weken duiken we met unit 3 de geschiedenis in van de Romeinen. De kinderen krijgen geschiedenislessen en daarbij een aantal... lees verder »

Inpakpapier ontwerpen

Vrijdag

Met de groepen 4 en 5 hebben we gekeken naar verschillende soorten sinterklaasinpakpapier. We hebben gekeken naar motieven en patronen en... lees verder »

MediaMasters

Donderdag

Tijdens de week van de mediawijsheid hebben de kinderen van unit 3 het spel MediaMasters gespeeld. lees verder »

Een Kabouterdorp in Unit 1

Dinsdag

Sinds maandag 10 november woont er een gezellige kabouterfamilie in unit 1. lees verder »

Bouwtekeningen in unit 1

Donderdag

In unit 1 wordt deze week het thema 'wonen en werken' afgesloten. lees verder »

Bewegend leren gr. 3 t/m 6

Dinsdag

Bewegend leren! De kinderen uit groep 3 t/m 6 zijn vandaag lekker actief bezig geweest en hebben ondertussen veel geleerd. lees verder »

Rekenlab 'Wie begint, wint'

Dinsdag

Deze week is unit 3 gestart met het rekenlab. Dit keer staat het in teken van spelletjes. lees verder »

Een creatieve middag met pompoenen in Unit 3

Vrijdag

De hele week hebben de pompoenen in onze unit gestaan. Vandaag mochten de kinderen van groep 7 en 8 ze dan eindelijk gaan uithollen. lees verder »

Unit 2 schrijft met school in Breda

Vrijdag

De kinderen uit groep 5 en 6 hebben voor het thema wonen en werken een brief geschreven naar kinderen van de Islamitische basisschool in... lees verder »

Unit 1 maakt een huis

Donderdag

Wat staat er in de keuken? Wat kun je allemaal vinden in de woonkamer?
Ons mooie grote huis is helemaal compleet! Groep 1, 2 en 3 hebben... lees verder »

De voorleesfinale

Donderdag

Tijdens de kinderboekenweek zijn we in unit 3 begonnen met de nationale voorleeswedstrijd. lees verder »

Een echte schilder in unit 1!

Maandag

Een leerzame middag in unit 1. Vandaag kwam Mark van Schildersbedrijf Mark ons vertellen over zijn werk. lees verder »

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen

Maandag

Elke dag staan onze leerkrachten klaar voor alle kinderen op de Fonkeling. Dat vinden ze maar heel gewoon. Zij doen dit met veel plezier,... lees verder »

Unit 3 in 'Chillkleren' naar school

Vrijdag

De afgelopen weken hebben we veel aandacht besteed aan het sociaal emotioneel leren. Een onderdeel hiervan is het rad van beloningen in... lees verder »

Ludieke dag - Kinderboekenweek 2020!

Woensdag

De Kinderboekenweek 2020 is geopend met de Ludieke Dag! lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U... lees verder »

Unit 3 op schoolkamp

Vrijdag

Afgelopen week zijn de kinderen van unit 3 op schoolkamp geweest naar Bladel. Zij hebben daar genoten van verschillende spellen en de... lees verder »

Workshop musical en theater

Woensdag

Op de dinsdagen verzorgt Korein de workshop Musical en Theater op ons speelleerplein. Leuk dat veel kinderen zich hebben opgegeven. lees verder »

Nationale buitenlesdag

Woensdag

Dinsdag 22 september was het de Nationale Buitenlesdag. Unit 2 heeft daarom lekker mogen lezen op het schoolplein! Lekker in het... lees verder »

Unit 3 is op kamp

Woensdag

Unit 3 is dinsdag vertrokken naar de kamplocatie in Bladel. Dinsdag zijn na de fietstocht hutten gebouwd en werd de avond afgesloten met... lees verder »

Thema 'wonen en werken' in Unit 1

Dinsdag

Het nieuwe thema 'wonen en werken' in unit 1 is geopend met een wandeling door de wijk rond de school. Samen met de peuters 'bouwen' wij... lees verder »

Goede start!

Donderdag

De kleuters hebben al fijne eerste weken gehad. Van knikkerbanen bouwen tot namen kleien en van samenwerken tot lekker kliederen met... lees verder »

Jeugdburgemeester gemeente Oirschot

Vrijdag

Vandaag heeft burgemeester Judith Keijzers-Verschelling en de jeugdburgemeester 2019/2020 Jip onze nieuwe jeugdburgemeester Bram... lees verder »

Ook de peuters zijn weer begonnen!

Woensdag

Afgelopen week zijn ook de peuters weer gestart. Zij spelen tijdens het peuterwerk mee met de kinderen van unit 1. lees verder »

Theaterworkshops op de Fonkeling

Dinsdag

Droom jij ervan om op een podium te staan? Maak kennis met theater en fantaseer erop los! Door middel van verschillende spellen en... lees verder »

Start schooljaar 2020-2021

Dinsdag

Na een rustige start in de eigen unit en een welkomstwoord van juf Clasien en juf Janneke zijn alle kinderen van de Fonkeling zojuist... lees verder »

Vakantie

Dinsdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen een hele fijne zomervakantie! Geniet er enorm van en we zien elkaar graag weer op 24 augustus. lees verder »

De laatste schooldag

Vrijdag

Vrijdag 10 juli hebben we met alle kinderen van de Fonkeling een spelletjescircuit gedaan in en rondom de school. lees verder »

Afscheidsmusical groep 8

Vrijdag

De laatste weken van het schooljaar heeft groep 8 hard gewerkt om een knallende afscheidmusical neer te zetten. Donderdag was het dan... lees verder »

Kom jij ook naar de BSO in de zomervakantie?

Woensdag

In de zomervakantie gaat de BSO natuurlijk gewoon door. De medewerkers van Korein hebben een hartstikke leuk vakantieprogramma gemaakt... lees verder »

Schaaktoernooi

Donderdag

De afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 6 schaaklessen gehad op school. Als afsluiting van deze lessen hebben alle kinderen uit... lees verder »

Knikkerkampioenschap 2020

Donderdag

Vandaag hebben we op de Fonkeling de finales gespeeld van het knikkerkampioenschap 2020. lees verder »

Oirschot heeft een nieuwe jeugdburgemeester

Donderdag

Gisterenavond maakte burgemeester Judith Keijzers-Verschelling de nieuwe jeugdburgemeester 2020/2021 bekend....Bram Gerritsen is vanaf... lees verder »

Nieuw protocol opstart onderwijs

Donderdag

Vanaf 1 juli geldt het nieuwe protocol  voor volledig openen basisonderwijs. Het protocol is uitgangspunt bij alles wat we doen. Wanneer... lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en... lees verder »

Appelbomen cadeau van de Gemeente Oirschot

Donderdag

Vandaag hebben onderwijs en opvang twee appelbomen gekregen van de gemeente Oirschot. Deze zijn door de kinderen in de binnentuin... lees verder »

Eerste steen gelegd voor nieuwe gymzaal

Donderdag

Op 18 juni heeft Levy de eerste steen gelegd voor de bouw van de nieuwe gymzaal. Alle kinderen waren daar, op gepaste afstand, bij aanwezig. lees verder »

Thema unit 2

Donderdag

Unit 2 heeft deze week een natuurgebied gemaakt! Ieder groepje moest informatie zoeken over één provincie in Nederland. Ze hebben gezocht... lees verder »

Gastlessen dans

Dinsdag

Afgelopen vrijdag en vandaag heeft 'Friz' voor de groepen 2 tot en met 8 danslessen verzorgd. De kinderen hebben heerlijk bewogen op... lees verder »

Wijziging lestijden

Maandag

Momenteel is het zo dat de kinderen (met uitzondering van de kleuters) tussen de middag een kwartier tijd hebben om te lunchen, om... lees verder »

Escaperoom voor topografie

Dinsdag

Groep 6/7/8 hebben voor topografie een escape room opgelost. De kinderen moesten een locatie zoeken in Nederland (groep 6) of in Europa... lees verder »

Dankjewel lieve kinderen en ouders

Maandag

Yes! Iedereen is weer op school. Vanmorgen is het team ontzettend verrast met een heerlijke taart namens alle kinderen en hun ouders.... lees verder »

Pauzesport op de Fonkeling

Vrijdag

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Fonkeling extra mogen genieten van pauzesport van Do IT Oirschot. lees verder »

Pretorkest op de Fonkeling

Vrijdag

Afgelopen woensdag, 3 juni, heeft het Pretorkest de cursus op de Fonkeling afgesloten. Alle kinderen hebben een diploma gekregen lees verder »

Zomerse dag in unit 1

Donderdag

In unit 1 spelen de kinderen deze week lekker met water. Ze maken zandkastelen, graven tunnels in de zandbak. Ook zijn ze gaan picknicken... lees verder »

meneer Yanick is geslaagd!

Dinsdag

Dinsdag heeft meneer Yanick zijn afstudeeronderzoek gepresenteerd aan zijn opleiding en aan het team van de Fonkeling. Hij is geslaagd... lees verder »

Thema unit 2

Zondag

De kinderen van unit 2 zijn tijdens thematisch werken bezig geweest met het maken van typisch Nederlandse objecten van (technisch) lego.... lees verder »

Weer allemaal naar school

Zondag

Tijdens de persconferentie van 19 mei kregen we te horen, dat we hoogstwaarschijnlijk, 8 juni weer allemaal naar school mogen. Hartstikke... lees verder »

Opstart onderwijs

Donderdag

De voorbereidingen voor het heropenen van de school zijn in volle gang. We vinden het fijn dat we de kinderen volgende week weer kunnen... lees verder »

Hele fijne meivakantie!

Zaterdag

Wij wensen jullie een hele fijne meivakantie. Er is door kinderen, ouders en het team van de Fonkeling enorm hard gewerkt de afgelopen... lees verder »

Op meetsafari met unit 2

Donderdag

Afgelopen week zijn de kinderen uit unit 2 op meetsafari gegaan in de tuin. De kinderen hebben van grote en kleine voorwerpen gemeten wat... lees verder »

Filmpje voor alle kinderen van de Fonkeling

Zondag

Al drie weken zijn er geen kinderen in het gebouw, zijn de gangen verlaten en de kluisjes leeg. Geen peuters, geen leerlingen, lege... lees verder »

Leesproblemen/dyslexie (informatie rondom Corona-maatregelen)

Vrijdag

Nu de scholen gesloten zijn in verband met de maatregelen rondom het Corona-virus, is het belangrijk om leerlingen met leesproblemen en... lees verder »

Rekenchallenge in unit 2

Donderdag

Deze week hebben de kinderen in unit 2 meegedaan aan de weegchallenge. Ze hebben geprobeerd om met verschillende materialen zo dicht... lees verder »

Wij missen jullie!

Maandag

De juffen en meesters missen de kinderen van de Fonkeling enorm. Het is niet zo gezellig in de school zonder jullie. lees verder »

Post voor de peuters

Maandag

Alle peuters van ons speelleerplein hebben post ontvangen. Juf Cindy heeft bij al deze kinderen een brief in de brievenbus gedaan. lees verder »

Kaarten voor ouderen in Oirschot

Maandag

Deze week deden onze burgemeester Judith Keijzers en jeugdburgemeester Jip de oproep om kaarten en tekeningen te maken voor ouderen in de... lees verder »

Hulp bij de 'opvang'

Dinsdag

Kinderen waarvan de ouders in de vitale sector werken komen af en toe naar school, zodat de ouders naar het werk kunnen. Vandaag kwam juf... lees verder »

Work-out unit 3

Dinsdag

De kinderen van de Fonkeling krijgen ook actieve opdrachten om thuis uit te voeren. Unit 3 moest een work out doen met wc-rollen. lees verder »

Complimenten!

Donderdag

Wat worden wij vrolijk van al deze plaatjes! We zien dat er thuis hard gewerkt wordt, complimenten aan de kinderen en de... lees verder »

Onderwijs op afstand

Donderdag

Het is voor de juffen en meesters een bijzondere week om op school te zijn en geen kinderen te horen of te zien in onze school. Dit... lees verder »

Open dag gaat niet door

Zaterdag

Bij de Fonkeling krijgt iedereen de ruimte te ontdekken wie hij of zij is. Door onderwijs te geven op basis van succeservaringen,... lees verder »

Open dag 17 maart

Woensdag

Op dinsdag 17 maart is het open dag op de Fonkeling (peuterwerk-school-BSO). Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten,... lees verder »

EHBO examen unit 3

Vrijdag

Vandaag hebben de kinderen van unit 3 het EHBO examen gehaald. De afgelopen weken is er veel geoefend. lees verder »

Herhalingscursus BedrijfsHulpVerlening (BHV)

Dinsdag

Op woensdag 19 februari zijn verschillende juffen en onze conciërge weer op de jaarlijkse herhalingscursus voor BedrijfsHulpVerlening... lees verder »

Unit 2 brengt bezoek aan Zorgboerderij Het Scheiend

Woensdag

De kinderen van  unit 2 hebben de afgelopen weken een bezoek mogen  brengen aan Zorgboerderij Het Scheiend.  lees verder »

Carnaval op de Fonkeling

Woensdag

De laatste vrijdag voor de vakantie (vrijdag 21 februari) vieren we op de Fonkeling Carnaval. We gaan met z'n alles hossen en springen... lees verder »

Unit 3 verzorgt miniles voor unit 2

Woensdag

Binnen het thema 'Zorgen voor jezelf en de omgeving'  zijn de kinderen van unit 3 een miniles gaan voorbereiden voor kinderen uit unit 2. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Woensdag

Vandaag heeft Nina van Loon onze school vertegenwoordigd bij de voorleeswedstrijd van de gemeente Oirschot. Nina, dat  heb je ontzettend... lees verder »

Ontdekken en ervaren in unit 1

Maandag

Drijven, zinken, kijken, voelen, ruiken, samen spelen en leren...we hebben het allemaal onderzocht en mogen ervaren in de zandbak. Wat... lees verder »

Programmeren in unit 2 en 3

Maandag

De kinderen van unit 2 en 3 zijn volop aan het werk met de programmeermaterialen. lees verder »

Gastles Liliane Fonds

Dinsdag

Unit 2 en 3 hebben deze week een gastles gekregen vanuit het Lilianefonds. We kregen uitleg over het leven van kinderen met een handicap... lees verder »

Programmeermaterialen worden volop ingezet!

Dinsdag

Vorige week zijn de programmeermaterialen, tijdens de actiedagen, uitgezocht en bekeken door de leerkrachten. Deze week zijn de kinderen... lees verder »

Fonkeling-nieuws

Help! Besmettingsgevaar!

Vrijdag

In het ziekenhuis van Unit 1 brak vorige week dinsdag een epidemie uit. Al onze knuffelpatiënten zaten vol mysterieuze gekleurde stippen.... lees verder »

Ballenvanger

Donderdag

Sinds deze week hebben we een ballenvanger achter het voetbalveld. We hopen hiermee te voorkomen dat de bal op de weg komt, zodat de... lees verder »

Actiedagen op de Fonkeling

Donderdag

Op 30 en 31 januari voeren de leerkrachten van de Fonkeling actie, omdat verbetering van het onderwijs voor de lange termijn nog steeds... lees verder »

Open dag 17 maart

Dinsdag

Op 17 maart is het open dag op de Fonkeling (peuterwerk-school-BSO). Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten zijn... lees verder »

Presentatie studiereis

Donderdag

Op 23 januari hebben juf Ilse, juf Clasien en juf Janneke tijdens de MR-vergadering een presentatie gegeven over de studiereis naar New... lees verder »

Lezing Steven Pont groot succes

Woensdag

SKOBOS organiseerde op dinsdag 21 januari een lezing van Steven Pont. Veel ouders en collega's kwamen samen in de Enck om naar hem te... lees verder »

Staking 30 en 31 januari

Maandag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. Het team van de Fonkeling voert actie op deze dagen,... lees verder »

Proosten op het nieuwe jaar

Woensdag

Maandag 6 januari hebben we in alle units geproost op het nieuwe jaar. We keken met de kinderen kort terug naar het afgelopen jaar: wat... lees verder »

Gastles zwerfafval voor unit 2 en 3

Woensdag

lees verder »

Laatste kolommen gymzaal omgetrokken

Maandag

We hebben er lang op moeten wachten maar het is eindelijk zover! Spoordonk krijgt een nieuwe gymzaal. De afgelopen weken is er al druk... lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Donderdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar toe! lees verder »

Schoolschaatsen 2019

Vrijdag

Vandaag zijn de groepen 3 t/m 8 naar de schaatsbaan in Oirschot gegaan. Daar hebben we heerlijk geschaatst. We kregen een bekertje warme... lees verder »

Kerstmarkt 2019

Vrijdag

Gisteren hebben we genoten van een succesvolle kerstmarkt op de Fonkeling. Zo was er een levende kerststal, muziek van Concordia en de... lees verder »

Excursie scheepvaartmuseum in Amsterdam met groep 5 en 6

Vrijdag

Vanuit het thema 'op ontdekking' zijn we vandaag met de trein naar Amsterdam geweest. In Amsterdam hebben we een rondvaart gehad door de... lees verder »

Sinterklaas 2019

Donderdag

Oh, oh, oh ......dat was even schrikken. Een Sint op bezoek zonder zijn pieten! lees verder »

Directeuren van scholengroep uit Brussel bezoeken de Fonkeling

Donderdag

Vandaag waren 46 directeuren van Scholengroep Brussel op werkbezoek bij SKOBOS. Scholengroep Brussel is een grote organisatie voor o.a.... lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Woensdag

Vandaag hebben 4 leerlingen van unit 3 deelgenomen aan de finale van de voorleeswedstrijd op de Fonkeling. Leonie, Nina, Imke en Suze... lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van... lees verder »

Groep 8 ontwerpt een rekenles voor groep 7

Woensdag

Gisteren en vandaag hebben de kinderen van groep 8 een ander rekenles gehad dan zij gewend zijn. Zij gingen namelijk een rekenles... lees verder »

Bedankt namens de dorpsondersteuners

Dinsdag

September jl. brachten wij, de dorpsondersteuners, de speelgoedactie onder de aandacht via scholen en andere kanalen. Niet wetende dat we... lees verder »

Week van de mediawijsheid

Maandag

Van 8 t/m 15 november vindt de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid plaats. De campagne heeft dit jaar als thema 'Aan of uit?' en bestaat... lees verder »

Het Nationaal Schoolontbijt

Dinsdag

Door heel de school werken we aan het thema energie. We gebruiken zelf ook energie. Alles wat we met ons lichaam doen, kost energie en... lees verder »

Vrij Land-concert unit 3

Vrijdag

Vandaag mocht unit 3 in het kader van 75 jaar vrijheid naar een theatervoorstelling op de legerplaats in Oirschot. lees verder »

Bright ideas challenges unit 3

Donderdag

We zijn op school bezig met thema 'Energie'.Unit 3 is deze week gestart met de 'bright ideas challenges'. De komende weken gaan zij in... lees verder »

Staking woensdag 6 november 2019

Donderdag

De vakbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv hebben een staking aangekondigd op woensdag 6 november 2019. Zij roepen alle... lees verder »

Terugkoppeling studiereis

Donderdag

oor de herfstvakantie zijn juf Ilse, juf Clasien en juf Janneke op studiereis geweest naar New York en New Jersey. Vandaag zijn zij in... lees verder »

Balirunners brengen vredesvuur

Donderdag

Donderdag 24 oktober hebben de Balirunners het vredesvuur gebracht op de Fonkeling. De Balirunners hebben het vuur in Wageningen... lees verder »

Opening van het thema 'Energie' in unit 2 en 3

Woensdag

Vandaag zijn er in unit 2 en 3 gastlessen gegeven ter opening van het thema 'Energie'. De kinderen hebben geleerd wat energie is, waar... lees verder »

Discoverbox New York

Maandag

Een aantal medewerkers van SKOBOS is voor de herfstvakantie op studiereis in New York en New Jersey geweest. Deze reis stond in het teken... lees verder »

Herfstwandeling groep 7

Vrijdag

Ook dit jaar zijn de kinderen van groep 7 weer naar de herfstwandeling gegaan van de I.V.N. werkgroep in Oirschot.  lees verder »

Kamp Unit 3

Woensdag

Vorige week is unit 3 op kamp geweest. Ondanks het weer hebben de juffen en de kinderen een hele fijne week gehad met elkaar. lees verder »

Ludieke dag 2019

Woensdag

Vandaag was weer de jaarlijkse ludieke dag op de Fonkeling. Dit jaar openden we het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! lees verder »

Unit 3 gaat op kamp!

Maandag

Morgen vertrekken de leerlingen van unit 3 naar de Bergerhoeve voor het jaarlijkse schoolkamp. De spullen liggen klaar en de leerlingen... lees verder »

unit 3 op bezoek bij de moskee

Donderdag

Deze week was unit 3 te gast bij de moskee in Tilburg. lees verder »

Sociaal Emotioneel Leren; Gouden weken

Dinsdag

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Het groepsvormingsproces begint... lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

De BSO heeft weer leuke activiteiten op de planning staan. Als je al bij de BSO zit, kun je gezellig meedoen. Lijkt het je leuk om een... lees verder »

Leesbevordering in unit 2

Maandag

In unit 2 zijn we van start gegaan met een project van de rode draad. Dit is een leesbevorderingsproject vanuit de bibliotheek. In groep... lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden,... lees verder »

Gastles Boeddhisme

Woensdag

Het eerste thema van het nieuwe schooljaar is ‘allemaal mensen’. In het kader hiervan besteden we aandacht aan verschillende geloven.... lees verder »

Opening nieuwe schooljaar

Maandag

Nadat iedereen rustig kennis heeft gemaakt met de eigen groep, hebben we het schooljaar samen geopend. Na een welkomstwoordje van juf... lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen.... lees verder »

Kinderboekenweek 'Kom erbij!"

Dinsdag

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Ook op de Fonkeling wordt hier aandacht aan besteed. lees verder »

Trailer musical groep 8 "Herrie op het eiland"

Donderdag

lees verder »