Nieuws van de Fonkeling

Weten wat en wie er speelt?

Na 30 jaar directeurschap neemt Paul Hoogwegt afscheid

Donderdag

Op donderdag 20 december neemt Paul Hoogwegt als directeur van de Fonkeling op feestelijk wijze afscheid van alle kinderen en hun ouders. lees verder »

Surprisetentoonstelling

Maandag

Sinds vandaag staan alle surprises van de kinderen van groep 5 t/m 8 tentoongesteld in de aula van de Fonkeling. lees verder »

Leuke naschoolse activiteiten voor iedereen

Dinsdag

Bij de BSO zijn er na schooltijd vaak hele leuke activiteiten, zoals bakken, knutselen, timmeren, enzovoorts. Ook kinderen die geen gebruik maken van naschoolse opvang, kunnen hieraan meedoen!
Op dinsdagmiddag is er op Speelleerplein de Fonkeling een regulier naschoolsaanbod met opvang (BSO) tot 18.30 uur. Door een strippenkaart te kopen, kan uw kind een aantal keer deelnemen aan een BSO-activiteit. Deze activiteit plannen we dan in van 14.00 tot 16.30 uur. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Maandag

Vanmiddag hebben de kinderen van unit 3 geluisterd naar 4 voorleestalenten van groep 7 en 8. Zij waren eerder als winnaars uit de bus gekomen van alle deelnemende kinderen. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Het thema Sinterklaas is weer begonnen....

Maandag

Sinterklaas is aangekomen in Nederland. Hij is erg benieuwd welke talenten er in Spoordonk aanwezig zijn. lees verder »

Uitnodiging afscheid Paul Hoogwegt

Maandag

Paul Hoogwegt neemt op donderdag 20 december aanstaande afscheid van de ouders en kinderen van de Fonkeling. Hij is dan bijna dertig jaar directeur geweest in Spoordonk. lees verder »

Kabouterpad in unit 1

Woensdag

Op maandagmiddag zijn de kinderen in het bos op zoek gegaan naar kabouters. Bij deze kabouters mochten de kinderen een opdrachtje uitvoeren wat te maken had met de herfst. Ondanks het herfstachtige weer, hebben de kinderen zich heerlijk vermaakt. Voor meer foto's kijk bij 'in beeld'. lees verder »

IVN herfstwandeling bij de Heilige Eik

Vrijdag

De kinderen van groep 7 mochten vandaag weer het bos in naar de Heilige Eik voor de herfstwandeling van IVN. lees verder »

Veldles Unit 3

Donderdag

De kinderen van unit 3 zijn vandaag naar het Groene Woud in Liempde gegaan. lees verder »

Fietsverlichtingscontrole

Vrijdag

Vandaag is de fietsverlichtingscontrole uitgevoerd. Eerst hebben de kinderen gekeken of de fietsverlichting van elkaar in orde is en als laatste controle check hebben de verkeersouders gekeken of alles werkt. Zo kunnen we veilig de donkere dagen in! lees verder »

unit 3 naar Den Haag

Woensdag

a aanleiding van het thema 'Wonen en werken' is unit 3 vandaag op uitstapje geweest naar Den Haag. We hebben de afgelopen weken veel geleerd over de demoratie en deze kennis konden we vandaag heel goed gebruiken. lees verder »

Kom een kijkje nemen bij Peuterwerk!

Maandag

Peuters breiden graag hun wereld uit met nieuwe ontdekkingen en samenspel met leeftijdsgenootjes. Het peuterwerk op ons speelleerplein geeft uw peuter volop gelegenheid om samen te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens schoolweken is uw kind twee ochtenden van drie uur welkom bij peuterwerk. Hij/zij kan zich bij ons in eigen tempo ontwikkelen met leeftijdsgenootjes, onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers. Op een speelse en ongedwongen wijze, want een peuter ontwikkelt zich door doen, voelen en lijfelijk bezig zijn. Daarbij maken we gebruik van VVE-methodes (Voor- en Vroegschoolse Educatie). lees verder »

Verkiezingen unit 3

Vrijdag

Vandaag waren de verkiezingen op de Fonkeling. lees verder »

Kinderboekenweek 'Kom erbij!"

Dinsdag

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Ook op de Fonkeling wordt hier aandacht aan besteed. lees verder »

Ludieke dag

Dinsdag

Op 9 oktober stond onze jaarlijkse ludieke dag in het teken van "de hobbyclub". Alle juffen en meesters hadden activiteiten bedacht rondom een hobby. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Kamp unit 3

Vrijdag

We zijn er weer! Afgelopen week zijn de kinderen van unit 3 op kamp geweest in Bladel. lees verder »

Bouwen in Spoordonk

Donderdag

Unit 1 werkt met het thema 'Bouwen'. Daar hebben de kinderen inmiddels al heel veel over geleerd. Tijd om eens bij echte bouwvakkers te gaan kijken. lees verder »

Unit 3 verkiezingscampagne

Maandag

Unit 3 is bezig met het oprichten van eigen politieke partijen. lees verder »

Afscheid groep 8

Donderdag

Woensdag 4 juli heeft groep 8 de musical opgevoerd voor opa's en oma's, donderdagochtend straalden zij voor de hele school!
Vanavond zullen zij nog één keer knallen lees verder »

Knikkerfinale

Dinsdag

Vandaag hebben we op school de finales gespeeld van het knikkerkampioenschap 2018. lees verder »

Techniekonderwijs

Dinsdag

We zijn blij te kunnen melden dat we dit schooljaar een techniekcoach hebben kunnen vinden voor onze school. lees verder »

Afscheid stagiaires unit 2 en 3

Dinsdag

Vandaag hebben een aantal stagiaires afscheid genomen van onze school. Voor de kinderen van unit 2 en 3 stond een leuke activiteit gepland. lees verder »

Schaaktoernooi

Dinsdag

Afgelopen week heeft het jaarlijks schaaltoernooi op de Fonkeling weer plaats gevonden. lees verder »

Jansdag groep 8

Donderdag

Vandaag heeft groep 8 deelgenomen aan de Jansdag. Dit is een atletiekdag voor alle leerlingen uit groep 8 van alle Oirschotse basisscholen. lees verder »

Verjaardagendag

Donderdag

Woensdag 13 juni waren alle juffen en meesters van de Fonkeling jarig. Reden voor een groot feest op school. De juffen willen graag op vakantie, maar kunnen geen land kiezen. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Trailer musical groep 8 "Herrie op het eiland"

Donderdag

Volgende week is het eindelijk zover! Na weken oefenen zal groep 8 de muscial "Herrie op het eiland" op gaan voeren.
De kinderen hebben onder deskundige leiding van Meng Ju van de Sande een prachtige trailer gemaakt lees verder »