Nieuws van de Fonkeling

Weten wat en wie er speelt?

Vertrouwenspersoon in de groep

Dinsdag

Deze week heeft onze vertrouwenspersoon, juf Lieke, een rondje gemaakt door de hele school. In alle groepen heeft zij verteld over haar taak en hoe en wanneer kinderen haar kunnen vragen om advies. lees verder »

Opening thema familie unit 1

Dinsdag

Vandaag hebben we het thema familie geopend met de kleinzoon van juffrouw Marijke op bezoek! Samen met de kinderen van unit 1 hebben we gesproken over opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes etc. Een grote gezellige familie! lees verder »

Peuters ook weer gestart!

Donderdag

Niet alleen de peuters zijn terug van vakantie maar ook ons vriendje Puk is weer terug. We hebben samen gespeeld, geknuffeld en bijgekletst. Hij had zelfs nog een kaartje meegenomen, wat waren we onder de indruk van zijn verhalen! ☀️
#speelleerpleindefonkeling #peuterwerk #ukenpuk #betrokkenheid #samenspelen lees verder »

Versoepeling coronaregels in het onderwijs

Donderdag

Vanaf 25 september versoepelen de corona-maatregelen in Nederland, zo ook in het onderwijs. lees verder »

De Blazersklas in groep 6

Dinsdag

Ieder schooljaar verzorgt juf Claudy de 'Blazersklas' in groep 6. Deze week was het dan eindelijk zo ver: de instrumenten werden uitgedeeld.  lees verder »

Een fijne start: schoolafspraken

Vrijdag

De Gouden Weken zijn van start gegaan. De komende periode is er in de units veel aandacht voor groepsvormende activiteiten en het maken van afspraken met elkaar. Ook met héél de school samen. lees verder »

Hé verkeer wij zijn er weer!

Woensdag

Hé verkeer wij zijn er weer! De scholen zijn begonnen. Zoals jullie misschien al gezien hebben, zijn er mooie borden geplaatst aan de Spoordonkseweg. Gemaakt door de kinderen van de Fonkeling! Laten we samen zorgen voor een veilige verkeerssituatie.  lees verder »

Klaar voor een frisse start!

Vrijdag

Het team van de Fonkeling hoopt dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad. We hebben weer zin in een frisse start en hopen iedereen maandag weer te zien! lees verder »

Afscheid groep 8

Vrijdag

Het zit er op voor onze groep 8! De afgelopen weken, misschien wel maanden hebben ze keihard geoefend om een fantastische musical 'Expeditie Beachclub neer te zetten. lees verder »

Bedankt en een fijne vakantie!

Vrijdag

Wij willen alle kinderen, ouders en het team bedanken voor dit fijne schooljaar.
Samen hebben wij de ballen hoog gehouden!
Een hele fijne vakantie! ☀️⛱ lees verder »

Wist je dat.....

Woensdag

Wist je dat....

We ieder schooljaar een schaak- en knikkertoernooi hebben op de Fonkeling.
Alle deelnemers hebben goed hun best gedaan. Winnaars gefeliciteerd!

Benieuwd naar dit Wist-je-datje, klik dan op deze link; https://fb.watch/v/gxsi5MWHH/ lees verder »

Kunstwandeling groot succes!

Woensdag

Afgelopen weekend wandelden heel veel kinderen (met familie) de kunstwandeling door Spoordonk. Onderweg vertelden zij over de kunstwerken die ze gemaakt hebben in verschillende kunststijlen en geïnspireerd door verschillende kunstenaars. Mooi om te zien en te horen hoeveel de kinderen geleerd hebben!
Dankjulliewel voor het beschikbaar stellen van jullie ruimte Hart van Spoordonk en Gasterij de Merode. lees verder »

Clasien en Janneke geslaagd!

Woensdag

Maandag 12 juli hebben juf Clasien en juf Janneke de handtekening mogen zetten onder hun diploma's. Zij zijn beide geslaagd voor de opleiding Toekomstbewust Schoolleider. lees verder »

Coming Soon.. Expeditie Beachclub

Woensdag

COMING SOON... Volgende week mogen de kinderen van groep 8 dan eindelijk de eindmusical op gaan voeren voor kinderen en ouders in de Kerk.
Ze hebben flink geoefend met de rollen, zang en dans. Ze zijn er dan ook bijna klaar voor. We hebben er zin in! lees verder »

Wist je dat...

Donderdag

Wist je dat... We op de fonkeling aan het werk zijn met het thema kunst. In alle groepen wordt er gewerkt aan verschillende kunstenaars en stijlen. Aan het einde van dit thema zijn de kunstwerken te bewonderen in het dorp. lees verder »

Middeleeuwse spelletjes

Woensdag

Deze week sluiten we in unit 3 het thema Middeleeuwen af met een spelletjesmiddag. De kinderen hebben zelf een educatief spel gemaakt, helemaal in de stijl van het thema.
lees verder »

Kunst bij de peuters

Dinsdag

Hocus pocus met wat franje,
rood en geel wordt samen oranje.
Hocus pocus met een zoen,
blauw en geel wordt samen groen.
Hocus pocus met wat raars,
rood en blauw wordt samen paars.
💙💚💛🧡❤️💜
#speelleerpleindefonkeling #peuterwerk #peuterspeelzaal #ThemaKunst #ontdekken lees verder »

Wist je dat.....

Donderdag

Wist je dat....
We in iedere unit aandacht besteden aan techniek?
Zo leren we verschillende technieken die passen bij de thema's
Bekijk het filmpje hier: https://fb.watch/6b7WCeJZfG/ lees verder »

Atletiekles groep 8

Donderdag

De kinderen van groep 8 hebben vandaag een sportieve dag gehad. lees verder »

Waterpret op de BSO

Woensdag

Met dit warme weer maken we er verkoelende middagen van vol waterpret bij ons op de BSO! 💦 #speelleerpleindefonkeling #buitenschoolseopvang #waterpret lees verder »

Groep 5 en 6 aan slag met naald en draad

Woensdag

Groep 5 en 6 hebben vandaag een middeleeuwse outfit gemaakt! Aan de slag met garen, naald, draad en zelfs met een echt naaimachine! Daar kan geen enkel kledingmerk aan tippen! 😜
#themamiddeleeuwen #samenwerken #ontwerpendleren lees verder »

Banden plakken in unit 3

Dinsdag

Vorige week hebben de kinderen van unit 3 het fietsdiploma behaald. Deze week krijgen ze nog een snelcursus banden plakken van Jan de techniekman. Handig! lees verder »

Thema Middeleeuwen

Vrijdag

Wist je dat.. We op de Fonkeling bezig zijn met het thema Middeleeuwen. De klassen zijn helemaal in sfeer van deze tijd. We zien glas in lood ramen, kasteelmuren en zelfs een ophaalbrug. In unit 1 maken ze prachtige kastelen, in unit 2 zijn ze Middeleeuwse wapens aan het maken. En in unit 3 gaan de kinderen de komende tijd een educatief spel maken rondom dit thema. We duiken nog even de geschiedenis in! lees verder »

unit 1 maakt een gracht

Donderdag

Een gracht voor ons kasteel! 💦
Wat boffen we toch met deze heerlijke temperatuur.. Dinsdag hebben de kleuters volop geëxperimenteerd met water en zand. Zo ontstonden de mooiste kastelen mét grachten, bruggetjes en bootjes. En dan lekker even opdrogen in het zonnetje! ☀️
#speelleerpleindefonkeling #betrokken #themariddersenkastelen #samenwerken #onderzoekendleren #ontdekken lees verder »

Groep 8 escaperoom

Donderdag

Vandaag hebben de kinderen van groep 8 een escapespel gedaan. Zij hebben geprobeerd de Nederlandse Nikki vooruit te helpen om een klimaatneutrale wereldreis te maken op een zeilboot. Best lastig soms, maar door samenwerken kwamen we een heel eind. Door programmeren, communiceren en navigeren hebben we Nikki goed kunnen helpen. Een leuk en leerzaam spel! Door onze groep 8 heeft Nikki weer wat meer kilometers kunnen maken. lees verder »

Verjaardagendag

Donderdag

Hoeraaa! Vandaag hebben we de verjaardagen van alle juffen gevierd. Samen met de kinderen hebben we genoten van de verjaardagendag. De kinderen hebben een dans aangeleerd gekregen van echte dansjuffen. Deze is voor elke groep op Teams te bekijken. Daarnaast stonden er grote springkussens klaar op het grasveld. Bij in beeld een sfeerimpressie van deze dag! lees verder »

Fietsexamen

Woensdag

Vandaag hebben de kinderen van unit 3 het praktijk examen gefietst. Na een aantal keer oefenen, mochten ze het nu dan echt gaan laten zien. lees verder »

Sport en Speldag

Vrijdag

Vandaag hebben de groepen 6, 7 en 8 genoten van een heerlijke sport en speldag. We hebben er op de Fonkeling een sportieve dag van gemaakt met allerlei verschillende onderdelen. lees verder »

Peuternieuws

Woensdag

Hieperdepiep hoeraaa, feest bij de peuters!
Ook zijn we deze week begonnen met ons nieuwe thema “Ridders en kastelen”. We bouwen samen de grootste en mooiste kastelen in onze themahoek. 🏰
#speelleerpleindefonkeling #peuterwerk lees verder »

Gymmen in de nieuwe gymzaal

Woensdag

Wanneer het zonnetje ☀️ schijnt mogen we buiten gymmen op de velden van de Spoordonkse Boys.
Deze week was het helaas wat minder lekker weer.. Gelukkig kunnen we dan naar binnen in onze mooie nieuwe gymzaal. Wat hebben we veel mogelijkheden! Iedere gymles proberen we weer iets nieuws. 💪🏼
#speelleerpleindefonkeling #nieuwegymzaal #samenwerken #betrokkenheid #bewegingsonderwijs lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

Tentoonstelling Groei en Leven

Donderdag

De afgelopen weken hebben de kinderen van unit 3 ontzettend hard gewerkt aan het ontwikkelen van voedselketens. Er zijn allerlei materialen gebruikt en we hebben heel veel geleerd. De creaties zijn prachtig geworden en daarom willen we deze graag aan iedereen laten zien! lees verder »

Blote-voeten-pad

Donderdag

“Hé, dat kriebelt aan mijn voetjes”
Als afsluiting van het thema Groei en leven hebben de peuters vandaag een blote-voeten-pad bewandeld. Zo kunnen we met onze voeten verschillende structuren voelen. 🌿 #speelleerpleindefonkeling #peuterwerk #themagroeienleven #ontdekken #blotevoetenpad lees verder »

BSO tijdens de meivakantie

Donderdag

Volgende week begint de meivakantie! De BSO is uiteraard (behalve op donderdag 13 mei vanwege Hemelvaartsdag) gewoon geopend. We gaan er twee leuke weken van maken. Samen met de kinderen hebben we een gevarieerd programma gemaakt. We vinden het heel belangrijk om kinderen te betrekken in het activiteitenaanbod. lees verder »

Unit 1 beleeft de lente

Dinsdag

Unit 1 beleeft de lente! 🦉
Wat is het bijzonder om even een kijkje te nemen in het nestje van verschillende vogels. Groep 1-2 heeft vanmiddag gekeken naar de oehoe en haar kleintjes. Groep 3 nam een kijkje in het nestkastje van de kerkuil.
De verwondering was van de snoetjes van de kinderen af te lezen! 😍
#speelleerpleindefonkeling #beleefdelente #betrokkenheid #verwondering #themagroeienleven lees verder »

Kijk, zoek en... vind!

Maandag

Kijk, zoek en... vind! Onlangs zijn onze boeken vernieuwd en hebben de kinderen een eigen leesboek uitgezocht. Voor elk wat wils. Daarnaast zijn er ook leuke nieuwe zoekboeken. lees verder »

BSO weer open voor alle kinderen!

Maandag

De BSO is weer open voor alle kinderen! Fijn dat iedereen ook buiten schooltijd weer bij ons kan komen spelen en ontdekken. lees verder »

Work in progress

Donderdag

Wat wordt er hard gewerkt op de Fonkeling rondom het thema groei en leven. De kinderen van unit 3 zijn de afgelopen weken druk bezig met het maken van een voedselketen. lees verder »

Thema groei en leven in unit 1

Donderdag

Thema groei en leven 🌱
Dan bof je als klas wel als er een echte hovenier/boswachter komt vertellen over zijn beroep! 🐿🦔🦇
En intussen komen er steeds meer wandelende takken uit hun eitje. Hoeveel baby’s zouden er na het weekend geboren zijn? Iedere dag tellen we ze weer... 7️⃣
#speelleerpleindefonkeling #themagroeienleven #boswachter #wandelendetak #groep3 #betrokkenheid #samen lees verder »

Groep 6 gaat solderen

Donderdag

Groep 6 is vandaag begonnen met solderen. Wat we gaan maken, dat blijft nog even een verrassing (voor de moeders 😜).... lees verder »

Peuters naar de lammetjes

Donderdag

De peuters zijn vandaag nog een keer op pad gegaan. We mochten gaan kijken bij de schapen en lammetjes en ook nog helpen met flesje geven. Wat hebben we genoten! 🐑 #speelleerpleindefonkeling #themagroeienleven #peuterwerk #uitstapje lees verder »

Sneeuwpret

Donderdag

Hihi! Wat bijzonder toch! Sneeuwpret in april! Vanochtend nog snel even lekker gespeeld in de sneeuw. ❄️☃️ lees verder »

Peuters naar markt

Donderdag

De peuters zijn vanochtend op uitstapje gegaan naar de markt in Oirschot om een kijkje te nemen bij de bloemenkraam. We hebben allemaal een bloemetje gekregen en nog een mooie bos bloemen gekocht. Het was heel gezellig! 🌼 #speelleerpleindefonkeling #peuters #themagroeienleven #uitstapje lees verder »

Paasontbijt

Donderdag

Een broodje, een croissantje, een ei én iets lekkers erbij! Van een paasontbijtje wordt iedereen blij! 😁
Vanmorgen kreeg de hele school een lekker ontbijtje namens de ouderraad.
Iedereen een heel fijn paasweekend gewenst!
#coronaproof #paasontbijt 🐰 lees verder »

Kleuters op bezoek bij Lekker'nei

Donderdag

ij het Paasfeest horen eieren! Maar.. waar komen deze eieren vandaan? 🐓
Vandaag is groep 1-2 op bezoek geweest bij Lekker'nei! De juffen hebben eitjes gekocht bij de automaat en Ingrid heeft ons de kippen en machines laten zien. 🐣
Op school hebben we de eieren goed bekeken, gekookt, gebakken én geproefd. Van Ingrid kregen we ook nog allemaal een prachtig blauw paasei cadeau. Lekker!
Wij willen Lekker’nei bedanken voor de leerzame ochtend! 😊
#speelleerpleindefonkeling #coronaproofuitstapje #lekkernei #kipenei #themagroeienleven #pasen #lokaal lees verder »

Fonkeling in de brochure 'conceptscholen - elkaar stimuleren tot leren' van de PO-raad

Woensdag

We zijn er heel trots op dat wij uitgekozen zijn om een bijdrage te mogen én kunnen leveren aan de brochure conceptscholen - elkaar stimuleren tot leren van de PO-raad. lees verder »

Peuters in de moestuin

Donderdag

De peuters zorgen niet alleen voor ons moestuintje maar ook de plantjes buiten moeten water krijgen. Van al dat harde werk krijgen we wel dorst dus zetten we ons eigen kopje thee! 🫖 #speelleerpleindefonkeling #peuterwerk #themagroeienleven #zelfredzaamheid lees verder »

Groep 3 zaait, oogst en proeft

Donderdag

Als je onderzoekt hoe plantjes het beste kunnen groeien... Dan is dit een logische, volgende stap:
Proeven wat je hebt gekweekt! 🌱😋
#speelleerpleindefonkeling #themagroeienleven #kiemgroenten #waterlichtenvoeding #groep3 lees verder »

Dierentuin van unit 2

Donderdag

Helaas mogen de meeste dierentuinen nog niet open, toch hebben de kinderen van unit 2 een heuse dierentuin gemaakt. De afgelopen weken hebben zij een dierenverblijf gemaakt. lees verder »

Op bezoek bij de lammetjes

Woensdag

De groepen 3 en 5 mochten vandaag op bezoek bij de lammetjes! 🐑
Dankjewel Ties en Aline voor de gastvrijheid!
#themagroeienleven #lerenindeomgeving #betrokkenheid #open lees verder »

Unit 1 krijgt bezoek van vakmannen

Woensdag

Wat hebben wij veel geleerd van échte vakmannen! 💪🏼
Vorige week donderdag zijn wij met groep 1-2 gaan kijken hoe de papa van Maud straten maakt. Maud bracht de opgedane kennis meteen in praktijk in onze bouwhoek! 😉
Ook de papa van Wies kwam donderdag langs. Hij vertelde ons over het werk van een hovenier en wij kregen allemaal een “salvia nemorosa blaukönigin” om thuis te planten! 🌸
#speelleerpleindefonkeling #themagroeienleven #betrokkenheid #kennisdelen lees verder »

Buitensport

Woensdag

Wat fijn dat we met dit weer lekker buiten kunnen gaan sporten op de velden van de Spoordonkse Boys. lees verder »

Verkeersbordenspel

Donderdag

Het verkeersexamen komt steeds dichterbij.. Volgende week mogen de kinderen van groep 7 en 8 op theorie-examen. lees verder »

Legomasters van unit 2

Donderdag

Wat ze op tv kunnen, dat kunnen wij ook! Tijdens de technieklessen hebben de kinderen van unit 2 dieren gemaakt van Lego, groep 6 zelfs bewegende dieren door gebruik te maken van een motortje. Echte Lego masters zijn het! #legomasters #themagroeienleven lees verder »

Bloemen voor de juffen

Donderdag

Juf Clasien en juf Janneke werden vanmorgen verrast met een prachtig boeket. Juul en Eloise hadden dit speciaal voor hen gemaakt in het tuincentrum van unit 1. #betrokkenheid #unit1 #themagroeienleven lees verder »

Lentekriebels in unit 1

Donderdag

Waar woont een baby voordat hij of zij geboren wordt? Waar zit het neusje? En wat eet de baby dan?
Al deze vragen werden gesteld door de leerlingen van groep 1-2. En hoe gaaf is het dat een aanstaande mama antwoord geeft op die vragen?
Wij hebben veel geleerd over baby’s en geboortes. Dankjewel voor jouw bezoek aan onze klas, Nienke! 😊
#weekvandelentekriebels #themagroeienleven #interessant #betrokkenheid lees verder »

Lentekriebels unit 3

Donderdag

De hele Fonkeling is deze week begonnen met de week van de lentekriebels. In unit 3 hebben we het onder andere over de puberteit. lees verder »

Spoordonk Sport is geopend

Dinsdag

Spoordonk Sport is geopend! Maandag 15 maart mochten de kinderen uit groep 6 van Speelleerplein de Fonkeling de nieuwe sportzaal Spoordonk Sport openen. Zij hebben voor het eerst alle nieuwe toestellen uit mogen proberen. Deze week krijgen alle groepen bewegingsonderwijs in het nieuwe gebouw tegenover de school.

Zodra de corona-maatregelen het toelaten mogen ook alle andere verenigingen hun intreden doen in de nieuwe sportzaal. lees verder »

Peuters en het thema groei en leven

Dinsdag

De peuters zorgen goed voor onze plantjes en geven ze op tijd een beetje water. Ook hebben we vandaag verschillende groentes geproefd, hmm dat was smullen! 🥒🥕 #speelleerpleindefonkeling #peuterwerk #groenevingers #themagroeienleven lees verder »

Creatief met bloemen

Donderdag

Tijdens een creatieve middag hebben de kinderen van unit 3 mooie bloemschilderingen gemaakt. Ze kregen de keuze uit verschillende materialen en technieken. lees verder »

Peuternieuws

Woensdag

Ook bij de peuters werd er deze week hard gewerkt in ons tuincentrum! We hebben het boekje “Anna en haar groentetuintje” gelezen, met potgrond gespeeld en zelfs échte zaadjes geplant. lees verder »

Thema groei en leven in unit 3

Vrijdag

De afgelopen weken hebben de kinderen van unit 3 kennislessen gehad over de groei van planten en dieren. Vervolgens zijn de kinderen aan de slag gegaan met het zaaien van bloemen. lees verder »

Tuincentrum in unit 1

Donderdag

Er wordt hard gewerkt in het tuincentrum van groep 1-2! lees verder »

Thema groei en leven

Woensdag

Alle groepen en de peuters zijn deze week gestart met het nieuwe thema 'groei en leven'. Binnen dit thema gaan we aan de slag met planten en dieren! lees verder »

Rondleiding nieuwe kinderen en hun ouders

Donderdag

De deuren van ons speelleerplein staan altijd open voor kinderen en hun ouders. Wanneer kinderen twee jaar zijn, (bijna) vier jaar worden of op een andere school zitten en geïnteresseerd zijn in ons peuterwerk en/of onderwijs zijn zij van harte welkom voor een rondleiding. lees verder »

Valentijnsdag

Donderdag

In de vakantie was het Valentijnsdag! ❤️ Dé dag waarop we nog eens extra lief zijn voor elkaar. Groep 1-2 heeft daarom een heel lief liedje geleerd: voor jullie allemaal! lees verder »

Toch nog carnaval op de Fonkeling!

Vrijdag

Vandaag toch nog een beetje carnaval op de Fonkeling! lees verder »

Sneeuwpret

Donderdag

❄Sneeuwpret ❄ Wat is het heerlijk buiten. De kinderen en de juffen genieten volop van de sneeuw. Er wordt op sleetjes gegleden. Er worden sneeuwballen gegooid en sneeuwpoppen gemaakt. Er was gisteren zelfs een schuifbaan en vandaag werd een potje sneeuw-voetbal gespeeld. Fijn om zo weer met je eigen groep te spelen! lees verder »

Peuters weer goed gestart!

Donderdag

Wat fijn om weer bij peuterwerk te zijn! Eindelijk kunnen we weer samen met al onze vriendjes spelen. We hebben samen met de sneeuw gespeeld en geknutseld voor carnaval. Uiteraard spelen we ook even in unit 1 met de kleuters. lees verder »

Vacature directeur BS de Beerze

Maandag

Ben jij een bevlogen, ervaren, onderwijskundig leidinggevende die een uitdaging ziet in het leidinggeven aan en ontwikkelen van een kindcentrum? SKOBOS zoekt voor basisschool de Beerze een verbindende en proactieve directeur. lees verder »

Voor al onze KANJERS

Maandag

Voor alle KANJERS van de Fonkeling een kleine traktatie vanmorgen. We zijn enorm trots op alle kinderen en blij dat ze weer op school zijn! Vanmorgen zijn we goed gestart, het is weer even wennen nu we elkaar weer zien na zo'n lange tijd. Daarom besteden we in alle groepen extra aandacht aan groepsvorming. We gaan er een fijne week van maken met elkaar ❄ lees verder »

Nieuwsmail met belangrijke informatie

Maandag

Maandag 8 februari gaan we weer beginnen met het geven van onderwijs op school. Het hele team heeft ontzettend veel zin om de kinderen weer te zien. We gaan er een fijne week van maken met elkaar. Om alles soepel en volgens de maatregelen te laten verlopen is er vrijdag en zaterdag een nieuwsmail met belangrijke informatie verstuurd. Tot morgen! lees verder »

Informatie over heropening scholen 8 februari

Donderdag

Maandag 8 februari gaan onze scholen en de kinderdagopvang weer open (uitgezonderd bso). Rijksoverheid heeft al een aantal richtlijnen opgesteld onder welke voorwaarden we dat moeten en kunnen doen. Nu wachten we op de protocollen die landelijk nog aangepast moeten worden. lees verder »

Peuternieuws

Donderdag

Juf Lindy heeft nog wat leuke foto’s ontvangen van de peuters die thuis aan de slag zijn gegaan, wat een kunstwerken! Ze is heel trots op alle peuters en kan niet wachten om ze volgende week weer te zien! ❤️ lees verder »

Basisscholen en kinderdagopvang 8 februari weer open!

Maandag

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren, na advies van het OMT, besloten.  lees verder »

Petje af!

Donderdag

Wat een enorme inzet en veerkracht tonen onze kinderen en hun ouders. We vinden het fijn hoe de kinderen, en de (groot)ouders, werken aan schoolse taken. Wij zijn enorm trots op jullie en nemen ons petje voor jullie af! lees verder »

Peuternieuws

Donderdag

Juf Lindy heeft vorige week een rondje Spoordonk gedaan om alle peuters die niet naar de noodopvang (kunnen) komen een pakketje te bezorgen. Ze zijn meteen aan de slag gegaan en wat hebben ze hard gewerkt zeg! Super knap. ✨ #speelleerpleindefonkeling #peuterwerk #Korein #spelendleren lees verder »

Vacature flex-leerkracht, onderwijsassistent en/of leraarondersteuner

Maandag

Wij zijn op zoek naar leerkrachten/onderwijsondersteuners/onderwijsassistenten om onze flexpool uit te breiden. lees verder »

Kinderen uit unit 2 maken een kettingreactie

Donderdag

Unit 2 had deze week de opdracht om een kettingreactie te maken. Er kwamen hele leuke en originele kettingreacties voorbij! Een filmpje is te zien op onze facebookpagina; via deze link https://fb.watch/39lHwe6VN6/ #techniekonderwijs lees verder »

Het digitale museum - unit 3

Donderdag

Ook veel musea zijn er in deze tijd helaas gesloten. Om toch een kijkje te kunnen nemen, heeft het Rijksmuseum in Amsterdam veel schilderijen online staan om te bekijken. lees verder »

Harde werkers in unit 1

Woensdag

Wat boffen wij met onze harde werkers uit groep 1-2!
De enveloppen met materialen die de kinderen iedere maandag thuis krijgen, vinden wij vaak weer terug in onze brievenbus met mooie knutsels en werkjes.
Komen jullie ze, tijdens een wandeling, ook bewonderen op de ramen van unit 1? 😉 lees verder »

Letterfeest in groep 3

Woensdag

De kanjers van groep 3 hebben alle letters geleerd. Reden voor een mini-feestje! En dat kan ook heel goed thuis.😊
#letterfeest#trotsejuffen#veiliglerenlezen#letterkoekjes#opnaarkern7#thuisonderwijs#speelleerpleindefonkeling#groep3 lees verder »

Basisscholen en kinderopvang blijven dicht tot zeker 8 februari

Maandag

De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot maandag 8 februari, behalve voor kwetsbare kinderen en de noodopvang. lees verder »

Unit 1 werkt thuis

Donderdag

Wat zijn wij trots op ál onze knappe kleuters!
Er wordt thuis ontzettend hard gewerkt. Jullie knutselen, rijmen, meten, vouwen, tellen en spelen er op los! En wat een geluk dat wij jullie 's ochtends tijdens de online kringen toch weer gezellig zien tijdens verschillende activiteiten. lees verder »

Unit 2 werkt thuis

Donderdag

De eerste week van het thuiswerken zit er weer op! Er is door alle kinderen hard gewerkt. Naast taal, rekenen, lezen en spelling is er door de kinderen van unit 2 geknutseld, getekend, bewogen en we zijn gestart met het nieuwe thema 'weer en klimaat'. Goed gedaan allemaal! lees verder »

Optische illusies van unit 3

Woensdag

Naast spelling, rekenen en taal krijgen de kinderen ook creatieve opdrachten voor thuis. Deze week was de opdracht: maak een foto van een optische illusie. lees verder »

Lockdown verlengd, scholen blijven dicht

Woensdag

In de persconferentie van gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat het primair onderwijs nog steeds les blijft geven op afstand. De kinderopvang is gesloten. Er geldt een uitzondering voor kwetsbare kinderen. Zij kunnen, na overleg met de directeur, wel naar school komen. lees verder »

Sportieve juffen

Woensdag

Juf Marijke en juf Marit hebben maandag een (flinke) ronde door Spoordonk gefietst om alle kinderen uit groep 1-2 een gelukkig nieuwjaar te wensen én te voorzien van de materialen die bij de weekplanning horen. Alle kleuters kunnen weer aan de slag deze week met de nieuwe spulletjes. Succes allemaal! lees verder »

Ren je rot de thuiseditie!

Woensdag

Ook door de kinderen van unit 3 wordt er thuis hard gewerkt aan de taken van de week. Ter ontspanning hebben we vandaag een spelletje ‘Ren je rot’ gedaan met de hele groep. lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Woensdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen een heel mooi nieuw jaar! We hopen dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten op ons speelleerplein. Maandag 4 januari zien we alle kinderen in ieder geval weer online. Tot dan! lees verder »

Fijne feestdagen

Vrijdag

De afgelopen tijd zijn de kinderen van de Fonkeling bezig geweest met het maken van leuke kerstwensen. Deze filmpjes zijn te bewonderen door de QR-codes te scannen die op de ramen rondom de school hangen. lees verder »

Kerstviering 2020

Dinsdag

Gisteren hoorden we van onze premier dat de scholen vanaf morgen weer gaan sluiten. Ondanks het onverwachte nieuws hebben we er samen met de kinderen een fijne kerstviering van gemaakt lees verder »

Vanavond 19.00 uur toespraak Rutte

Maandag

U heeft vast de berichten gehoord en/of gelezen dat het kabinet momenteel een vergaande lockdown voorbereidt. Hoe die lockdown er precies uitziet, weten we nu nog niet. lees verder »

Bewegend tafelsommen oefenen

Donderdag

De kinderen uit groep 5 hebben op het schoolplein naar tafelsommen gezocht en daarbij hebben ze de antwoorden in de kerstboom geschreven. Weer een andere actieve werkvorm om het vermenigvuldigen te oefenen! lees verder »

Kerstprogramma BSO

Donderdag

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! De BSO van de Fonkeling organiseert elke dag superleuke activiteiten. lees verder »

Versiergroep bedankt

Dinsdag

De kerstbomen staan, de slingers hangen en de lampjes branden. Dankzij de versiergroep ziet onze school er weer prachtig uit. lees verder »

Fantastisch Sinterklaasfeest op de Fonkeling

Donderdag

Vol verwachting klopte vanmorgen ons hart,
want Sinterklaas vieren was dit jaar toch wel een beetje apart.
De surprises stonden klaar om te worden opengemaakt,
we hadden ze deze week al vaak bewonderd en goed bewaakt.
Eerst gezellig in de aula gestart met liedjes zingen over de Sint,
wat waren we deze ochtend allen goedgezind! lees verder »

Unit 2 bedenkt nieuwe titels voor Sinterklaasboeken

Donderdag

Leesbevordering in unit 2. Aan de slag met Sinterklaasboeken lees verder »

Pepernoten bakken

Donderdag

De peuters, groep 1-2, groep 3 en groep 4 bakken pepernoten. lees verder »

Sinterklaasviering

Donderdag

Vol verwachting klopt ons hart... lees verder »

2 hulppietjes spelen harp

Donderdag

In groep 5 hebben we genoten van twee pietjes die sinterklaasliedjes op de harp hebben gespeeld. Knap gedaan Noor en Neeltje! lees verder »

Surprise op school

Dinsdag

Ook dit jaar gaan we het Sinterklaasfeest weer vieren met een gezellige surprise in de klas. lees verder »

Sinterklaasliedjes zingen met opa Ton

Donderdag

Opa Ton kwam vandaag zingen en bracht zijn gitaar mee. lees verder »

Rommelpieten op de Fonkeling

Donderdag

Jeetje.. Dat was schrikken. De rommelpieten zijn weer op school geweest! lees verder »

Unit 3 duikt de geschiedenis in

Donderdag

De komende weken duiken we met unit 3 de geschiedenis in van de Romeinen. De kinderen krijgen geschiedenislessen en daarbij een aantal opdrachten. lees verder »

Inpakpapier ontwerpen

Vrijdag

Met de groepen 4 en 5 hebben we gekeken naar verschillende soorten sinterklaasinpakpapier. We hebben gekeken naar motieven en patronen en zijn daarna zelf aan de slag gegaan om inpakpapier te ontwerpen. Er zijn mooie ontwerpen ontstaan! Voor foto's zie 'in beeld' lees verder »

Vacature secretariële ondersteuning raad van toezicht

Donderdag

De raad van toezicht van SKOBOS zoekt per 1 januari 2021 secretariële ondersteuning. lees verder »

MediaMasters

Donderdag

Tijdens de week van de mediawijsheid hebben de kinderen van unit 3 het spel MediaMasters gespeeld. lees verder »

Een Kabouterdorp in Unit 1

Dinsdag

Sinds maandag 10 november woont er een gezellige kabouterfamilie in unit 1. lees verder »

Bouwtekeningen in unit 1

Donderdag

In unit 1 wordt deze week het thema 'wonen en werken' afgesloten. lees verder »

Bewegend leren gr. 3 t/m 6

Dinsdag

Bewegend leren! De kinderen uit groep 3 t/m 6 zijn vandaag lekker actief bezig geweest en hebben ondertussen veel geleerd. lees verder »

Rekenlab 'Wie begint, wint'

Dinsdag

Deze week is unit 3 gestart met het rekenlab. Dit keer staat het in teken van spelletjes. lees verder »

Een creatieve middag met pompoenen in Unit 3

Vrijdag

De hele week hebben de pompoenen in onze unit gestaan. Vandaag mochten de kinderen van groep 7 en 8 ze dan eindelijk gaan uithollen. lees verder »

Unit 2 schrijft met school in Breda

Vrijdag

De kinderen uit groep 5 en 6 hebben voor het thema wonen en werken een brief geschreven naar kinderen van de Islamitische basisschool in Breda. lees verder »

Unit 1 maakt een huis

Donderdag

Wat staat er in de keuken? Wat kun je allemaal vinden in de woonkamer?
Ons mooie grote huis is helemaal compleet! Groep 1, 2 en 3 hebben fijn samengewerkt om aan zo'n prachtig huis samen te maken. lees verder »

Kinderboekenweek unit 2

Donderdag

De afgelopen twee weken zijn we terug de tijd in gegaan met unit 2. Dit jaar stond namelijk de Kinderboekenweek in het teken van "En toen". Alle kinderen hebben een gebeurtenis uit de geschiedenis onderzocht en daarover een "tijddoos" gemaakt. lees verder »

De voorleesfinale

Donderdag

Tijdens de kinderboekenweek zijn we in unit 3 begonnen met de nationale voorleeswedstrijd. lees verder »

Een echte schilder in unit 1!

Maandag

Een leerzame middag in unit 1. Vandaag kwam Mark van Schildersbedrijf Mark ons vertellen over zijn werk. lees verder »

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen

Maandag

Elke dag staan onze leerkrachten klaar voor alle kinderen op de Fonkeling. Dat vinden ze maar heel gewoon. Zij doen dit met veel plezier, deskundigheid en liefde. Vandaag is het 'dag van de leraar' en zetten wij ons team graag, ook via deze weg, in het zonnetje 🌞 lees verder »

Unit 3 in 'Chillkleren' naar school

Vrijdag

De afgelopen weken hebben we veel aandacht besteed aan het sociaal emotioneel leren. Een onderdeel hiervan is het rad van beloningen in unit 3. lees verder »

Ludieke dag - Kinderboekenweek 2020!

Woensdag

De Kinderboekenweek 2020 is geopend met de Ludieke Dag! lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U wilt natuurlijk dat uw kind er acht jaar lang met plezier naartoe gaat. Voordat u uw keuze maakt, is het fijn om eerst een kijkje te nemen op onze school. Zo kunt u de sfeer proeven en kijken of die aansluit bij wat u zoekt. lees verder »

Unit 3 op schoolkamp

Vrijdag

Afgelopen week zijn de kinderen van unit 3 op schoolkamp geweest naar Bladel. Zij hebben daar genoten van verschillende spellen en de gezelligheid met elkaar. lees verder »

Workshop musical en theater

Woensdag

Op de dinsdagen verzorgt Korein de workshop Musical en Theater op ons speelleerplein. Leuk dat veel kinderen zich hebben opgegeven. lees verder »

Nationale buitenlesdag

Woensdag

Dinsdag 22 september was het de Nationale Buitenlesdag. Unit 2 heeft daarom lekker mogen lezen op het schoolplein! Lekker in het herfstzonnetje lezen in je favoriete boek. lees verder »

Unit 3 is op kamp

Woensdag

Unit 3 is dinsdag vertrokken naar de kamplocatie in Bladel. Dinsdag zijn na de fietstocht hutten gebouwd en werd de avond afgesloten met een gezellig kampvuur. lees verder »

Thema 'wonen en werken' in Unit 1

Dinsdag

Het nieuwe thema 'wonen en werken' in unit 1 is geopend met een wandeling door de wijk rond de school. Samen met de peuters 'bouwen' wij aan een fijn thema! lees verder »

Goede start!

Donderdag

De kleuters hebben al fijne eerste weken gehad. Van knikkerbanen bouwen tot namen kleien en van samenwerken tot lekker kliederen met scheerschuim. Wat leren zij veel van spelen! Nu volop gestart met het nieuwe thema 'Wonen en werken'. lees verder »

Jeugdburgemeester gemeente Oirschot

Vrijdag

Vandaag heeft burgemeester Judith Keijzers-Verschelling en de jeugdburgemeester 2019/2020 Jip onze nieuwe jeugdburgemeester Bram Gerritsen officieel geïnstalleerd. lees verder »

Gouden weken

Woensdag

We zijn het schooljaar, in alle units, actief gestart met activiteiten die te maken hebben met groepsvorming en samenwerking. Na een lange vakantie moet iedereen weer op gang komen, eventueel wennen aan een nieuwe leerkracht en aan elkaar. Er wordt wel eens gezegd "een goed begin is het halve werk", en dat is (ook) in dit geval zeker waar!  lees verder »

Ook de peuters zijn weer begonnen!

Woensdag

Afgelopen week zijn ook de peuters weer gestart. Zij spelen tijdens het peuterwerk mee met de kinderen van unit 1. lees verder »

Theaterworkshops op de Fonkeling

Dinsdag

Droom jij ervan om op een podium te staan? Maak kennis met theater en fantaseer erop los! Door middel van verschillende spellen en fantasie vormen komen meerdere vormen van theater aan bod. Denk aan theatersport (bekend van o.a. “De Grote Improvisatieshow”), mime, elementair spel, teksttoneel, presentatie, zang, dans en nog veel meer. Op het eind van de laatste sessie geven we een echte voorstelling!  lees verder »

Start schooljaar 2020-2021

Dinsdag

Na een rustige start in de eigen unit en een welkomstwoord van juf Clasien en juf Janneke zijn alle kinderen van de Fonkeling zojuist over de rode loper gegaan. Ze werden gefotografeerd door de paparazzi-juffen. Een FLITSENDE start van het schooljaar! lees verder »

Vakantie

Dinsdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen een hele fijne zomervakantie! Geniet er enorm van en we zien elkaar graag weer op 24 augustus. lees verder »

De laatste schooldag

Vrijdag

Vrijdag 10 juli hebben we met alle kinderen van de Fonkeling een spelletjescircuit gedaan in en rondom de school. lees verder »

Afscheidsmusical groep 8

Vrijdag

De laatste weken van het schooljaar heeft groep 8 hard gewerkt om een knallende afscheidmusical neer te zetten. Donderdag was het dan eindelijk zo ver.  lees verder »

Kom jij ook naar de BSO in de zomervakantie?

Woensdag

In de zomervakantie gaat de BSO natuurlijk gewoon door. De medewerkers van Korein hebben een hartstikke leuk vakantieprogramma gemaakt voor kinderen van alle leeftijden. lees verder »

Schaaktoernooi

Donderdag

De afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 6 schaaklessen gehad op school. Als afsluiting van deze lessen hebben alle kinderen uit groep 6 mee gedaan met het jaarlijkse schaaktoernooi van de Fonkeling. lees verder »

Knikkerkampioenschap 2020

Donderdag

Vandaag hebben we op de Fonkeling de finales gespeeld van het knikkerkampioenschap 2020. lees verder »

Oirschot heeft een nieuwe jeugdburgemeester

Donderdag

Gisterenavond maakte burgemeester Judith Keijzers-Verschelling de nieuwe jeugdburgemeester 2020/2021 bekend....Bram Gerritsen is vanaf september 2020 onze nieuwe jeugdburgemeester. De Spoordonkse Bram is heel erg blij en heeft er veel zin in. Bram heel veel succes! lees verder »

Nieuw protocol opstart onderwijs

Donderdag

Vanaf 1 juli geldt het nieuwe protocol  voor volledig openen basisonderwijs. Het protocol is uitgangspunt bij alles wat we doen. Wanneer we hiervan afwijken overleggen we altijd met de bestuurder.
Verschillende regels worden in het protocol versoepeld. Zo ook op de Fonkeling.
Om het voor iedereen zo duidelijk mogelijk te houden houden we, in overleg met het team en de MR, de laatste week de afspraken in stand zoals ze nu zijn. Denk hierbij aan de hygiënevoorschriften, de looproutes, aparte ingangen, het halen en brengen, de pauzes en het thuis blijven bij klachten. lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Appelbomen cadeau van de Gemeente Oirschot

Donderdag

Vandaag hebben onderwijs en opvang twee appelbomen gekregen van de gemeente Oirschot. Deze zijn door de kinderen in de binnentuin geplant. Voor ons meteen een mooi symbool om onze groeiende samenwerking zichtbaar te maken. lees verder »

Eerste steen gelegd voor nieuwe gymzaal

Donderdag

Op 18 juni heeft Levy de eerste steen gelegd voor de bouw van de nieuwe gymzaal. Alle kinderen waren daar, op gepaste afstand, bij aanwezig. lees verder »

Thema unit 2

Donderdag

Unit 2 heeft deze week een natuurgebied gemaakt! Ieder groepje moest informatie zoeken over één provincie in Nederland. Ze hebben gezocht welke natuurgebieden er te vinden zijn en wat kenmerkend is voor dat gebied. Iedereen heeft super hard gewerkt om er een mooi resultaat van te maken. lees verder »

Gastlessen dans

Dinsdag

Afgelopen vrijdag en vandaag heeft 'Friz' voor de groepen 2 tot en met 8 danslessen verzorgd. De kinderen hebben heerlijk bewogen op muziek en verschillende danspassen aangeleerd. We willen Friz hartelijk danken voor hun aanbod! lees verder »

Wijziging lestijden

Maandag

Momenteel is het zo dat de kinderen (met uitzondering van de kleuters) tussen de middag een kwartier tijd hebben om te lunchen, om vervolgens een half uur buiten te gaan spelen. Tijdens het kwartier lunchen is er een lesactiviteit gepland. Dat betekent, dat de kinderen aan het eten zijn en ondertussen ook een bepaald aanbod, een instructie, een spreekbeurt o.i.d. krijgen. Wij merken echter dat die twee dingen tegelijkertijd niet zo makkelijk samen gaan en dus beide niet de aandacht krijgen die ze zouden moeten krijgen. De effectiviteit van de aangeboden lesactiviteit is minder groot, omdat er niet met volledige betrokkenheid aan deelgenomen wordt. De kinderen zijn daarnaast onvoldoende bewust bezig met hun middageten, zo blijkt uit onze ervaringen, de ouder-en leerlingtevredenheidspeiling, signalen van ouders en gesprekken met de MR. Ook uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is, bewust bezig te zijn met eten. Hierdoor worden de juiste signalen vanuit de hersenen naar de spijsvertering gestuurd, waardoor deze beter werkt en het dus gezonder is.   lees verder »

Escaperoom voor topografie

Dinsdag

Groep 6/7/8 hebben voor topografie een escape room opgelost. De kinderen moesten een locatie zoeken in Nederland (groep 6) of in Europa (unit 3) waar diamanten verstopt lagen. Het was een uitdagende opdracht waarbij goed samen gewerkt moest worden om de gewenste resultaten te behalen! lees verder »

Dankjewel lieve kinderen en ouders

Maandag

Yes! Iedereen is weer op school. Vanmorgen is het team ontzettend verrast met een heerlijke taart namens alle kinderen en hun ouders. Hartverwarmend 🥰 lees verder »

Pauzesport op de Fonkeling

Vrijdag

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Fonkeling extra mogen genieten van pauzesport van Do IT Oirschot. lees verder »

Pretorkest op de Fonkeling

Vrijdag

Afgelopen woensdag, 3 juni, heeft het Pretorkest de cursus op de Fonkeling afgesloten. Alle kinderen hebben een diploma gekregen lees verder »

Zomerse dag in unit 1

Donderdag

In unit 1 spelen de kinderen deze week lekker met water. Ze maken zandkastelen, graven tunnels in de zandbak. Ook zijn ze gaan picknicken bij de kerk. Natuurlijk worden ze ook goed ingesmeerd. lees verder »

meneer Yanick is geslaagd!

Dinsdag

Dinsdag heeft meneer Yanick zijn afstudeeronderzoek gepresenteerd aan zijn opleiding en aan het team van de Fonkeling. Hij is geslaagd met vlag en wimpel. We zijn hartstikke trots op hem en wensen hem heel veel succes in zijn verdere loopbaan!
De blokstage van meneer Yanick eindigt 5 juni. Gelukkig komt hij maandag 8 en dinsdag 9 juni nog naar de Fonkeling om afscheid te nemen van groep 4 en unit 2.  lees verder »

Thema unit 2

Zondag

De kinderen van unit 2 zijn tijdens thematisch werken bezig geweest met het maken van typisch Nederlandse objecten van (technisch) lego. Ook mochten ze via het green screen naar een zelfgekozen Nederlandse locatie. Er werd goed samen gewerkt en de kinderen zijn trots op het resultaat. lees verder »

Weer allemaal naar school

Zondag

Tijdens de persconferentie van 19 mei kregen we te horen, dat we hoogstwaarschijnlijk, 8 juni weer allemaal naar school mogen. Hartstikke fijn nieuws voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders. lees verder »

Update coronavirus 19-05-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de eerder aangekondigde versoepelingen van een aantal strenge coronamaatregelen op 1 juni 2020 doorgaan. Ook is verteld dat het basisonderwijs op maandag 8 juni weer voor 100% opengaat, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat dit niet verantwoord is. lees verder »

Trots!

Woensdag

rots!
Deze week zijn we weer gestart met het geven van onderwijs op school naast het onderwijs op afstand. We willen onze dank uitspreken naar de kinderen, hun ouders en alle andere "wegbrengers" en "ophalers". De haal-en brengmomenten verlopen soepel. We zien een veilige verkeerssituatie, dat volwassenen afstand houden van elkaar en dat de kinderen hun weg naar en in de school weten te vinden. Dit maakt ons trots!  lees verder »

Opstart onderwijs

Donderdag

De voorbereidingen voor het heropenen van de school zijn in volle gang. We vinden het fijn dat we de kinderen volgende week weer kunnen ontvangen. lees verder »

Hele fijne meivakantie!

Zaterdag

Wij wensen jullie een hele fijne meivakantie. Er is door kinderen, ouders en het team van de Fonkeling enorm hard gewerkt de afgelopen periode. lees verder »

Update coronavirus 21-04-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus deels verlengd en deels aangepast worden. Dit betekent dat de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei opengaan op een aangepaste manier. lees verder »

Op meetsafari met unit 2

Donderdag

Afgelopen week zijn de kinderen uit unit 2 op meetsafari gegaan in de tuin. De kinderen hebben van grote en kleine voorwerpen gemeten wat de lengte, de breedte en de hoogte hiervan is. Hun bevindingen hebben ze genoteerd en met de leerkracht gedeeld. We zijn trots om te zien dat de kinderen hier zo enthousiast mee aan de slag zijn gegaan! Een aantal voorbeelden kun je vinden bij ‘in beeld’.   lees verder »

Nieuwe update na persconferentie 21 april

Donderdag

Op dinsdag 31 maart jongstleden heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
Dat besluit zal op dinsdag 21 april tijdens een persconferentie bekend gemaakt worden. lees verder »

Les op afstand

Donderdag

Onze leerlingen volgen nu al bijna vier weken onderwijs vanuit huis. Deze verandering vraagt nogal wat, zowel van kinderen, van leerkrachten en directeuren, als van ouders/verzorgers. lees verder »

Filmpje voor alle kinderen van de Fonkeling

Zondag

Al drie weken zijn er geen kinderen in het gebouw, zijn de gangen verlaten en de kluisjes leeg. Geen peuters, geen leerlingen, lege units.... lees verder »

Leesproblemen/dyslexie (informatie rondom Corona-maatregelen)

Vrijdag

Nu de scholen gesloten zijn in verband met de maatregelen rondom het Corona-virus, is het belangrijk om leerlingen met leesproblemen en dyslexie goed te blijven ondersteunen. lees verder »

Rekenchallenge in unit 2

Donderdag

Deze week hebben de kinderen in unit 2 meegedaan aan de weegchallenge. Ze hebben geprobeerd om met verschillende materialen zo dicht mogelijk  bij de 1kg te komen. lees verder »

Update coronavirus 31-03-2020

Dinsdag

Vanavond is er opnieuw een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent dat de scholen en kinderdagverblijven voorlopig gesloten blijven. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. lees verder »

Wij missen jullie!

Maandag

De juffen en meesters missen de kinderen van de Fonkeling enorm. Het is niet zo gezellig in de school zonder jullie. lees verder »

Post voor de peuters

Maandag

Alle peuters van ons speelleerplein hebben post ontvangen. Juf Cindy heeft bij al deze kinderen een brief in de brievenbus gedaan. lees verder »

Kaarten voor ouderen in Oirschot

Maandag

Deze week deden onze burgemeester Judith Keijzers en jeugdburgemeester Jip de oproep om kaarten en tekeningen te maken voor ouderen in de gemeente Oirschot. De Fonkeling geeft graag gehoor aan deze oproep. lees verder »

Hulp bij de 'opvang'

Dinsdag

Kinderen waarvan de ouders in de vitale sector werken komen af en toe naar school, zodat de ouders naar het werk kunnen. Vandaag kwam juf Cindy, van Korein peuterwerk en BSO, ons helpen. lees verder »

Work-out unit 3

Dinsdag

De kinderen van de Fonkeling krijgen ook actieve opdrachten om thuis uit te voeren. Unit 3 moest een work out doen met wc-rollen. lees verder »

Complimenten!

Donderdag

Wat worden wij vrolijk van al deze plaatjes! We zien dat er thuis hard gewerkt wordt, complimenten aan de kinderen en de ‘thuisleerkrachten’. Fijn! lees verder »

Onderwijs op afstand

Donderdag

Het is voor de juffen en meesters een bijzondere week om op school te zijn en geen kinderen te horen of te zien in onze school. Dit verveelt al heel snel.
Deze week zijn we, op onze werkdagen, nog allemaal op school om zaken goed te kunnen regelen en  afspraken met elkaar te maken. lees verder »

Update coronavirus 15-03-2020

Zondag

Vandaag is er opnieuw een persconferentie geweest waarin aanvullende maatregelen bekend zijn gemaakt inzake het coronavirus. De boodschap is duidelijk, alle scholen sluiten tot en met 6 april 2020 voor fysiek onderwijs. lees verder »

Scholen en kindervang sluiten, brief ouders volgt z.s.m.

Zondag

Om 17.30 uur is tijdens de persconferentie door minister Slob bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 6 april sluiten. Voor ouders of verzorgden die werken in cruciale beroepsgroepen, blijven de scholen en kinderopvanglocaties wel open. Vanavond ontvangen de ouders van onze scholen een brief waarin we het een en ander toelichten. lees verder »

Open dag gaat niet door

Zaterdag

Bij de Fonkeling krijgt iedereen de ruimte te ontdekken wie hij of zij is. Door onderwijs te geven op basis van succeservaringen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid leren leerlingen wat ze zelf willen bereiken. Én hoe ze dat doen.
Tijdens de open dag op 17 maart hadden we dit graag laten zien aan ouders van nieuwe leerlingen. lees verder »

Update coronavirus 12-03-2020

Donderdag

Vanmiddag is het kabinet voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken.
Het sluiten van basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen is niet aan de orde. Onze scholen blijft dus gewoon open. lees verder »

Open dag 17 maart

Woensdag

Op dinsdag 17 maart is het open dag op de Fonkeling (peuterwerk-school-BSO). Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten, zijn tussen 08.30 en 17.30 uur van harte welkom om te ervaren hoe het is om op de Fonkeling te spelen, te leren en te ontdekken.
Om 9.00 uur en om 10.30 uur zal er een rondleiding (peuterwerk/school) gegeven worden. lees verder »

Update coronavirus 10-03-2020

Dinsdag

De richtlijnen van het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant blijven gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Dat zijn de richtlijnen waar SKOBOS en haar scholen zich allemaal aan houden, totdat er een nieuw advies komt. lees verder »

Update coronavirus 08-03-2020

Zondag

Sinds zaterdag 29 februari hebben we u geïnformeerd over de genomen maatregelen en de dringende adviezen over de situatie rondom het coronavirus. We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland en afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuw, verscherpt advies voor inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. SKOBOS en haar scholen volgen dit advies op. lees verder »

EHBO examen unit 3

Vrijdag

Vandaag hebben de kinderen van unit 3 het EHBO examen gehaald. De afgelopen weken is er veel geoefend. lees verder »

Herhalingscursus BedrijfsHulpVerlening (BHV)

Dinsdag

Op woensdag 19 februari zijn verschillende juffen en onze conciërge weer op de jaarlijkse herhalingscursus voor BedrijfsHulpVerlening (BHV) geweest. lees verder »

Aanvullende informatie coronavirus

Maandag

Op 29 februari j.l. plaatsten wij een bericht over de situatie rond het coronavirus. Diezelfde dag ontvingen de ouders van onze leerlingen hier ook een e-mail over. Nu geven we u een update naar aanleiding van de laatst bekend geworden informatie. lees verder »

Unit 2 brengt bezoek aan Zorgboerderij Het Scheiend

Woensdag

De kinderen van  unit 2 hebben de afgelopen weken een bezoek mogen  brengen aan Zorgboerderij Het Scheiend.  lees verder »

Carnaval op de Fonkeling

Woensdag

De laatste vrijdag voor de vakantie (vrijdag 21 februari) vieren we op de Fonkeling Carnaval. We gaan met z'n alles hossen en springen bij de Stapperij. lees verder »

Unit 3 verzorgt miniles voor unit 2

Woensdag

Binnen het thema 'Zorgen voor jezelf en de omgeving'  zijn de kinderen van unit 3 een miniles gaan voorbereiden voor kinderen uit unit 2. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Woensdag

Vandaag heeft Nina van Loon onze school vertegenwoordigd bij de voorleeswedstrijd van de gemeente Oirschot. Nina, dat  heb je ontzettend goed gedaan! lees verder »

Ontdekken en ervaren in unit 1

Maandag

Drijven, zinken, kijken, voelen, ruiken, samen spelen en leren...we hebben het allemaal onderzocht en mogen ervaren in de zandbak. Wat een feest! lees verder »

Programmeren in unit 2 en 3

Maandag

De kinderen van unit 2 en 3 zijn volop aan het werk met de programmeermaterialen. lees verder »

Gastles Liliane Fonds

Dinsdag

Unit 2 en 3 hebben deze week een gastles gekregen vanuit het Lilianefonds. We kregen uitleg over het leven van kinderen met een handicap in Afrika. Daarna hebben de kinderen op allerlei verschillende manieren kunnen ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Het was een indrukwekkende ervaring! lees verder »

Programmeermaterialen worden volop ingezet!

Dinsdag

Vorige week zijn de programmeermaterialen, tijdens de actiedagen, uitgezocht en bekeken door de leerkrachten. Deze week zijn de kinderen er enthousiast mee de slag gegaan! lees verder »

Fonkeling-nieuws

Help! Besmettingsgevaar!

Vrijdag

In het ziekenhuis van Unit 1 brak vorige week dinsdag een epidemie uit. Al onze knuffelpatiënten zaten vol mysterieuze gekleurde stippen. Wat schrokken wij daarvan! lees verder »

Ballenvanger

Donderdag

Sinds deze week hebben we een ballenvanger achter het voetbalveld. We hopen hiermee te voorkomen dat de bal op de weg komt, zodat de kinderen kunnen genieten van veel fijne en veilige voetbaluren op het schoolplein! lees verder »

Actiedagen op de Fonkeling

Donderdag

Op 30 en 31 januari voeren de leerkrachten van de Fonkeling actie, omdat verbetering van het onderwijs voor de lange termijn nog steeds niet gerealiseerd is.  
Onze school is hierdoor niet open voor de kinderen. De leerkrachten zijn wel op school. lees verder »

Open dag 17 maart

Dinsdag

Op 17 maart is het open dag op de Fonkeling (peuterwerk-school-BSO). Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten zijn tussen 8.30-17.30 van harte welkom om te ervaren hoe het is om op de Fonkeling les te spelen, te leren en te ontdekken. lees verder »

Presentatie studiereis

Donderdag

Op 23 januari hebben juf Ilse, juf Clasien en juf Janneke tijdens de MR-vergadering een presentatie gegeven over de studiereis naar New York en New Jersey. Zoals bij elke MR-vergadering waren alle ouders hiervoor uitgenodigd. lees verder »

Lezing Steven Pont groot succes

Woensdag

SKOBOS organiseerde op dinsdag 21 januari een lezing van Steven Pont. Veel ouders en collega's kwamen samen in de Enck om naar hem te luisteren. Het was een avond vol herkenning, met praktische tips voor thuis én op school. lees verder »

Staking 30 en 31 januari

Maandag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. Het team van de Fonkeling voert actie op deze dagen, waardoor onze school niet open zal zijn voor de kinderen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Wij vragen onze ouders/verzorgers om voor deze dag zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). Dat kan bijvoorbeeld via Korein Kinderplein. lees verder »

Proosten op het nieuwe jaar

Woensdag

Maandag 6 januari hebben we in alle units geproost op het nieuwe jaar. We keken met de kinderen kort terug naar het afgelopen jaar: wat houden we vast en wat nemen we mee naar 2020? Goede voornemens zijn gemaakt. lees verder »

Gastles zwerfafval voor unit 2 en 3

Woensdag

Als opening van het thema "Zorgen voor jezelf en je omgeving" hebben unit 2 en 3 vandaag een gastles gekregen over zwerfafval. lees verder »

Laatste kolommen gymzaal omgetrokken

Maandag

We hebben er lang op moeten wachten maar het is eindelijk zover! Spoordonk krijgt een nieuwe gymzaal. De afgelopen weken is er al druk gesloopt en ook verschillende kinderen hebben hun steentje bijgedragen.
Op maandag 6 januari... lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Donderdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar toe! lees verder »

Schoolschaatsen 2019

Vrijdag

Vandaag zijn de groepen 3 t/m 8 naar de schaatsbaan in Oirschot gegaan. Daar hebben we heerlijk geschaatst. We kregen een bekertje warme chocomel iets lekkers tussendoor. Meer foto's van dit gezellige moment kun je vinden bij 'in beeld'.
Wij wensen iedereen een hele fijne kerstvakantie toe! lees verder »

Kerstmarkt 2019

Vrijdag

Gisteren hebben we genoten van een succesvolle kerstmarkt op de Fonkeling. Zo was er een levende kerststal, muziek van Concordia en de kinderen konden zich laten schminken of knutselen bij Korein. lees verder »

Excursie scheepvaartmuseum in Amsterdam met groep 5 en 6

Vrijdag

Vanuit het thema 'op ontdekking' zijn we vandaag met de trein naar Amsterdam geweest. In Amsterdam hebben we een rondvaart gehad door de Amsterdamse grachten. Daar zagen we verschillende grachtenpanden. Tevens hebben we een bezoekje gebracht aan het scheepvaartmuseum. We hebben een rondleiding gehad in een VOC-schip en nog meer geleerd over de gouden eeuw. Het was een belevenisvolle en leerzame dag! lees verder »

Sinterklaas 2019

Donderdag

Oh, oh, oh ......dat was even schrikken. Een Sint op bezoek zonder zijn pieten! lees verder »

Directeuren van scholengroep uit Brussel bezoeken de Fonkeling

Donderdag

Vandaag waren 46 directeuren van Scholengroep Brussel op werkbezoek bij SKOBOS. Scholengroep Brussel is een grote organisatie voor o.a. primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang in Brussel. In het kader van haar jaarlijkse gezamenlijke ontwikkeling en scholing komt zij bij ons inspiratie en ideeën opdoen. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Woensdag

Vandaag hebben 4 leerlingen van unit 3 deelgenomen aan de finale van de voorleeswedstrijd op de Fonkeling. Leonie, Nina, Imke en Suze hebben hun uiterste best gedaan. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Groep 8 ontwerpt een rekenles voor groep 7

Woensdag

Gisteren en vandaag hebben de kinderen van groep 8 een ander rekenles gehad dan zij gewend zijn. Zij gingen namelijk een rekenles ontwerpen voor de kinderen van groep 7. lees verder »

Bedankt namens de dorpsondersteuners

Dinsdag

September jl. brachten wij, de dorpsondersteuners, de speelgoedactie onder de aandacht via scholen en andere kanalen. Niet wetende dat we hier zoveel mooie, lieve reacties op zouden krijgen. Ons doel 'oog voor elkaar' is beter bereikt dan we konden vermoeden. lees verder »

Week van de mediawijsheid

Maandag

Van 8 t/m 15 november vindt de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid plaats. De campagne heeft dit jaar als thema 'Aan of uit?' en bestaat weer uit allerlei activiteiten. Tijdens deze week wordt unit 3 uitgedaagd om Jason, Boaz, Amber en Senna van MediaMasters te helpen bij hun spannende mediawijze missie. lees verder »

Het Nationaal Schoolontbijt

Dinsdag

Door heel de school werken we aan het thema energie. We gebruiken zelf ook energie. Alles wat we met ons lichaam doen, kost energie en vraagt arbeid van onze spieren. Om die energie vrij te maken, verbranden we brandstof. Op een ludieke manier brengen we dit onder de aandacht. bij de kinderen. lees verder »

Vrij Land-concert unit 3

Vrijdag

Vandaag mocht unit 3 in het kader van 75 jaar vrijheid naar een theatervoorstelling op de legerplaats in Oirschot. lees verder »

Bright ideas challenges unit 3

Donderdag

We zijn op school bezig met thema 'Energie'.Unit 3 is deze week gestart met de 'bright ideas challenges'. De komende weken gaan zij in teams proberen bij te dragen aan een schoner, zuiniger en slimmer leven in 2050. lees verder »

Staking woensdag 6 november 2019

Donderdag

De vakbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv hebben een staking aangekondigd op woensdag 6 november 2019. Zij roepen alle medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op te gaan staken. De bonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een hoger salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. lees verder »

Terugkoppeling studiereis

Donderdag

oor de herfstvakantie zijn juf Ilse, juf Clasien en juf Janneke op studiereis geweest naar New York en New Jersey. Vandaag zijn zij in alle units geweest om te vertellen over de inspirerende reis. De kinderen waren erg betrokken en nieuwsgierig naar de belevenissen van de juffen. De vragen die de kinderen vooraf hadden zijn beantwoord door verhalen en foto's. Vanuit verwondering werden ook  verdiepende vragen gesteld. Kinderen waren enthousiast en en zagen, net als de juffen, ook mogelijkheden voor onze school.  lees verder »

Balirunners brengen vredesvuur

Donderdag

Donderdag 24 oktober hebben de Balirunners het vredesvuur gebracht op de Fonkeling. De Balirunners hebben het vuur in Wageningen opgehaald en zijn rennend naar Oirschot gekomen om op elke school het vuur te brengen. lees verder »

Opening van het thema 'Energie' in unit 2 en 3

Woensdag

Vandaag zijn er in unit 2 en 3 gastlessen gegeven ter opening van het thema 'Energie'. De kinderen hebben geleerd wat energie is, waar het vandaan komt, wat duurzame energie is, hoe je energie bespaart en hoe verder naar de toekomst. Tevens hebben de kinderen proefjes gedaan die met energie te maken hebben. Een kleine impressie hiervan vind je bij 'In beeld'. Kortom, een leuke en leerzame introductie! lees verder »

Discoverbox New York

Maandag

Een aantal medewerkers van SKOBOS is voor de herfstvakantie op studiereis in New York en New Jersey geweest. Deze reis stond in het teken van digitaal portfolio en 21e eeuwse vaardigheden binnen het onderwijs.
De leerkrachten van de groepen 7 en 8 die mee op reis zijn geweest, hebben van tevoren een discoverbox gemaakt om de leerlingen van de bovenbouw te betrekken bij de studiereis. lees verder »

Herfstwandeling groep 7

Vrijdag

Ook dit jaar zijn de kinderen van groep 7 weer naar de herfstwandeling gegaan van de I.V.N. werkgroep in Oirschot.  lees verder »

Kamp Unit 3

Woensdag

Vorige week is unit 3 op kamp geweest. Ondanks het weer hebben de juffen en de kinderen een hele fijne week gehad met elkaar. lees verder »

Ludieke dag 2019

Woensdag

Vandaag was weer de jaarlijkse ludieke dag op de Fonkeling. Dit jaar openden we het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! lees verder »

Unit 3 gaat op kamp!

Maandag

Morgen vertrekken de leerlingen van unit 3 naar de Bergerhoeve voor het jaarlijkse schoolkamp. De spullen liggen klaar en de leerlingen en de juffen hebben er zin in. lees verder »

unit 3 op bezoek bij de moskee

Donderdag

Deze week was unit 3 te gast bij de moskee in Tilburg. lees verder »

Sociaal Emotioneel Leren; Gouden weken

Dinsdag

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. De eerste weken van het schooljaar zijn daarom ontzettend belangrijk voor het creëren van een goed pedagogisch klimaat in de klas. Op de Fonkeling zetten we de Gouden Weken in om een goede basis voor een fijne sfeer te leggen. lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

De BSO heeft weer leuke activiteiten op de planning staan. Als je al bij de BSO zit, kun je gezellig meedoen. Lijkt het je leuk om een keer aan te sluiten, dan kun je de strippenkaart inzetten. Heb je nog geen strippenkaart? Vraag er dan even naar bij Cindy of Bianca. lees verder »

Leesbevordering in unit 2

Maandag

In unit 2 zijn we van start gegaan met een project van de rode draad. Dit is een leesbevorderingsproject vanuit de bibliotheek. In groep 4/5 maken de leerlingen kennis met verschillende soorten boeken, met als uitgangspunt het boek 'Jutter Tim'.
In groep 6 zijn ze begonnen met het project over 'Mondrimaan'. Hierbij krijgen ze opdrachten van professor Jones. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. lees verder »

Gastles Boeddhisme

Woensdag

Het eerste thema van het nieuwe schooljaar is ‘allemaal mensen’. In het kader hiervan besteden we aandacht aan verschillende geloven. Vandaag hebben we bezoek gehad van Wanda. Wanda heeft in unit 2 een interessante gastles gegeven over het boeddhisme. lees verder »

Opening nieuwe schooljaar

Maandag

Nadat iedereen rustig kennis heeft gemaakt met de eigen groep, hebben we het schooljaar samen geopend. Na een welkomstwoordje van juf Clasien en juf Janneke is elk kind (én elke juf/meester) het nieuwe schooljaar in gesprongen. Laten we er samen een mooi nieuw schooljaar van maken! lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Kinderboekenweek 'Kom erbij!"

Dinsdag

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Ook op de Fonkeling wordt hier aandacht aan besteed. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Trailer musical groep 8 "Herrie op het eiland"

Donderdag

Volgende week is het eindelijk zover! Na weken oefenen zal groep 8 de muscial "Herrie op het eiland" op gaan voeren.
De kinderen hebben onder deskundige leiding van Meng Ju van de Sande een prachtige trailer gemaakt lees verder »