Nieuws van de Fonkeling

Weten wat en wie er speelt?

Update coronavirus 31-03-2020

Dinsdag

Vanavond is er opnieuw een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent dat de scholen en kinderdagverblijven voorlopig gesloten blijven. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. lees verder »

Wij missen jullie!

Maandag

De juffen en meesters missen de kinderen van de Fonkeling enorm. Het is niet zo gezellig in de school zonder jullie. lees verder »

Post voor de peuters

Maandag

Alle peuters van ons speelleerplein hebben post ontvangen. Juf Cindy heeft bij al deze kinderen een brief in de brievenbus gedaan. lees verder »

Kaarten voor ouderen in Oirschot

Maandag

Deze week deden onze burgemeester Judith Keijzers en jeugdburgemeester Jip de oproep om kaarten en tekeningen te maken voor ouderen in de gemeente Oirschot. De Fonkeling geeft graag gehoor aan deze oproep. lees verder »

Hulp bij de 'opvang'

Dinsdag

Kinderen waarvan de ouders in de vitale sector werken komen af en toe naar school, zodat de ouders naar het werk kunnen. Vandaag kwam juf Cindy, van Korein peuterwerk en BSO, ons helpen. lees verder »

Work-out unit 3

Dinsdag

De kinderen van de Fonkeling krijgen ook actieve opdrachten om thuis uit te voeren. Unit 3 moest een work out doen met wc-rollen. lees verder »

Complimenten!

Donderdag

Wat worden wij vrolijk van al deze plaatjes! We zien dat er thuis hard gewerkt wordt, complimenten aan de kinderen en de ‘thuisleerkrachten’. Fijn! lees verder »

Onderwijs op afstand

Donderdag

Het is voor de juffen en meesters een bijzondere week om op school te zijn en geen kinderen te horen of te zien in onze school. Dit verveelt al heel snel.
Deze week zijn we, op onze werkdagen, nog allemaal op school om zaken goed te kunnen regelen en  afspraken met elkaar te maken. lees verder »

Update coronavirus 15-03-2020

Zondag

Vandaag is er opnieuw een persconferentie geweest waarin aanvullende maatregelen bekend zijn gemaakt inzake het coronavirus. De boodschap is duidelijk, alle scholen sluiten tot en met 6 april 2020 voor fysiek onderwijs. lees verder »

Scholen en kindervang sluiten, brief ouders volgt z.s.m.

Zondag

Om 17.30 uur is tijdens de persconferentie door minister Slob bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 6 april sluiten. Voor ouders of verzorgden die werken in cruciale beroepsgroepen, blijven de scholen en kinderopvanglocaties wel open. Vanavond ontvangen de ouders van onze scholen een brief waarin we het een en ander toelichten. lees verder »

Open dag gaat niet door

Zaterdag

Bij de Fonkeling krijgt iedereen de ruimte te ontdekken wie hij of zij is. Door onderwijs te geven op basis van succeservaringen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid leren leerlingen wat ze zelf willen bereiken. Én hoe ze dat doen.
Tijdens de open dag op 17 maart hadden we dit graag laten zien aan ouders van nieuwe leerlingen. lees verder »

Update coronavirus 12-03-2020

Donderdag

Vanmiddag is het kabinet voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken.
Het sluiten van basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen is niet aan de orde. Onze scholen blijft dus gewoon open. lees verder »

Open dag 17 maart

Woensdag

Op dinsdag 17 maart is het open dag op de Fonkeling (peuterwerk-school-BSO). Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten, zijn tussen 08.30 en 17.30 uur van harte welkom om te ervaren hoe het is om op de Fonkeling te spelen, te leren en te ontdekken.
Om 9.00 uur en om 10.30 uur zal er een rondleiding (peuterwerk/school) gegeven worden. lees verder »

Update coronavirus 10-03-2020

Dinsdag

De richtlijnen van het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant blijven gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Dat zijn de richtlijnen waar SKOBOS en haar scholen zich allemaal aan houden, totdat er een nieuw advies komt. lees verder »

Update coronavirus 08-03-2020

Zondag

Sinds zaterdag 29 februari hebben we u geïnformeerd over de genomen maatregelen en de dringende adviezen over de situatie rondom het coronavirus. We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland en afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuw, verscherpt advies voor inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. SKOBOS en haar scholen volgen dit advies op. lees verder »

EHBO examen unit 3

Vrijdag

Vandaag hebben de kinderen van unit 3 het EHBO examen gehaald. De afgelopen weken is er veel geoefend. lees verder »

Herhalingscursus BedrijfsHulpVerlening (BHV)

Dinsdag

Op woensdag 19 februari zijn verschillende juffen en onze conciërge weer op de jaarlijkse herhalingscursus voor BedrijfsHulpVerlening (BHV) geweest. lees verder »

Aanvullende informatie coronavirus

Maandag

Op 29 februari j.l. plaatsten wij een bericht over de situatie rond het coronavirus. Diezelfde dag ontvingen de ouders van onze leerlingen hier ook een e-mail over. Nu geven we u een update naar aanleiding van de laatst bekend geworden informatie. lees verder »

Unit 2 brengt bezoek aan Zorgboerderij Het Scheiend

Woensdag

De kinderen van  unit 2 hebben de afgelopen weken een bezoek mogen  brengen aan Zorgboerderij Het Scheiend.  lees verder »

Carnaval op de Fonkeling

Woensdag

De laatste vrijdag voor de vakantie (vrijdag 21 februari) vieren we op de Fonkeling Carnaval. We gaan met z'n alles hossen en springen bij de Stapperij. lees verder »

Unit 3 verzorgt miniles voor unit 2

Woensdag

Binnen het thema 'Zorgen voor jezelf en de omgeving'  zijn de kinderen van unit 3 een miniles gaan voorbereiden voor kinderen uit unit 2. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Woensdag

Vandaag heeft Nina van Loon onze school vertegenwoordigd bij de voorleeswedstrijd van de gemeente Oirschot. Nina, dat  heb je ontzettend goed gedaan! lees verder »

Ontdekken en ervaren in unit 1

Maandag

Drijven, zinken, kijken, voelen, ruiken, samen spelen en leren...we hebben het allemaal onderzocht en mogen ervaren in de zandbak. Wat een feest! lees verder »

Programmeren in unit 2 en 3

Maandag

De kinderen van unit 2 en 3 zijn volop aan het werk met de programmeermaterialen. lees verder »

Gastles Liliane Fonds

Dinsdag

Unit 2 en 3 hebben deze week een gastles gekregen vanuit het Lilianefonds. We kregen uitleg over het leven van kinderen met een handicap in Afrika. Daarna hebben de kinderen op allerlei verschillende manieren kunnen ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Het was een indrukwekkende ervaring! lees verder »

Programmeermaterialen worden volop ingezet!

Dinsdag

Vorige week zijn de programmeermaterialen, tijdens de actiedagen, uitgezocht en bekeken door de leerkrachten. Deze week zijn de kinderen er enthousiast mee de slag gegaan! lees verder »

Fonkeling-nieuws

Help! Besmettingsgevaar!

Vrijdag

In het ziekenhuis van Unit 1 brak vorige week dinsdag een epidemie uit. Al onze knuffelpatiënten zaten vol mysterieuze gekleurde stippen. Wat schrokken wij daarvan! lees verder »

Ballenvanger

Donderdag

Sinds deze week hebben we een ballenvanger achter het voetbalveld. We hopen hiermee te voorkomen dat de bal op de weg komt, zodat de kinderen kunnen genieten van veel fijne en veilige voetbaluren op het schoolplein! lees verder »

Actiedagen op de Fonkeling

Donderdag

Op 30 en 31 januari voeren de leerkrachten van de Fonkeling actie, omdat verbetering van het onderwijs voor de lange termijn nog steeds niet gerealiseerd is.  
Onze school is hierdoor niet open voor de kinderen. De leerkrachten zijn wel op school. lees verder »

Open dag 17 maart

Dinsdag

Op 17 maart is het open dag op de Fonkeling (peuterwerk-school-BSO). Ouders met kinderen die nog niet bij ons op school zitten zijn tussen 8.30-17.30 van harte welkom om te ervaren hoe het is om op de Fonkeling les te spelen, te leren en te ontdekken. lees verder »

Presentatie studiereis

Donderdag

Op 23 januari hebben juf Ilse, juf Clasien en juf Janneke tijdens de MR-vergadering een presentatie gegeven over de studiereis naar New York en New Jersey. Zoals bij elke MR-vergadering waren alle ouders hiervoor uitgenodigd. lees verder »

Lezing Steven Pont groot succes

Woensdag

SKOBOS organiseerde op dinsdag 21 januari een lezing van Steven Pont. Veel ouders en collega's kwamen samen in de Enck om naar hem te luisteren. Het was een avond vol herkenning, met praktische tips voor thuis én op school. lees verder »

Staking 30 en 31 januari

Maandag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. Het team van de Fonkeling voert actie op deze dagen, waardoor onze school niet open zal zijn voor de kinderen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Wij vragen onze ouders/verzorgers om voor deze dag zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). Dat kan bijvoorbeeld via Korein Kinderplein. lees verder »

Proosten op het nieuwe jaar

Woensdag

Maandag 6 januari hebben we in alle units geproost op het nieuwe jaar. We keken met de kinderen kort terug naar het afgelopen jaar: wat houden we vast en wat nemen we mee naar 2020? Goede voornemens zijn gemaakt. lees verder »

Gastles zwerfafval voor unit 2 en 3

Woensdag

Als opening van het thema "Zorgen voor jezelf en je omgeving" hebben unit 2 en 3 vandaag een gastles gekregen over zwerfafval. lees verder »

Laatste kolommen gymzaal omgetrokken

Maandag

We hebben er lang op moeten wachten maar het is eindelijk zover! Spoordonk krijgt een nieuwe gymzaal. De afgelopen weken is er al druk gesloopt en ook verschillende kinderen hebben hun steentje bijgedragen.
Op maandag 6 januari... lees verder »

Gelukkig nieuwjaar!

Donderdag

Het team van de Fonkeling wenst iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar toe! lees verder »

Schoolschaatsen 2019

Vrijdag

Vandaag zijn de groepen 3 t/m 8 naar de schaatsbaan in Oirschot gegaan. Daar hebben we heerlijk geschaatst. We kregen een bekertje warme chocomel iets lekkers tussendoor. Meer foto's van dit gezellige moment kun je vinden bij 'in beeld'.
Wij wensen iedereen een hele fijne kerstvakantie toe! lees verder »

Kerstmarkt 2019

Vrijdag

Gisteren hebben we genoten van een succesvolle kerstmarkt op de Fonkeling. Zo was er een levende kerststal, muziek van Concordia en de kinderen konden zich laten schminken of knutselen bij Korein. lees verder »

Excursie scheepvaartmuseum in Amsterdam met groep 5 en 6

Vrijdag

Vanuit het thema 'op ontdekking' zijn we vandaag met de trein naar Amsterdam geweest. In Amsterdam hebben we een rondvaart gehad door de Amsterdamse grachten. Daar zagen we verschillende grachtenpanden. Tevens hebben we een bezoekje gebracht aan het scheepvaartmuseum. We hebben een rondleiding gehad in een VOC-schip en nog meer geleerd over de gouden eeuw. Het was een belevenisvolle en leerzame dag! lees verder »

Sinterklaas 2019

Donderdag

Oh, oh, oh ......dat was even schrikken. Een Sint op bezoek zonder zijn pieten! lees verder »

Directeuren van scholengroep uit Brussel bezoeken de Fonkeling

Donderdag

Vandaag waren 46 directeuren van Scholengroep Brussel op werkbezoek bij SKOBOS. Scholengroep Brussel is een grote organisatie voor o.a. primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang in Brussel. In het kader van haar jaarlijkse gezamenlijke ontwikkeling en scholing komt zij bij ons inspiratie en ideeën opdoen. lees verder »

Voorleeswedstrijd unit 3

Woensdag

Vandaag hebben 4 leerlingen van unit 3 deelgenomen aan de finale van de voorleeswedstrijd op de Fonkeling. Leonie, Nina, Imke en Suze hebben hun uiterste best gedaan. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Groep 8 ontwerpt een rekenles voor groep 7

Woensdag

Gisteren en vandaag hebben de kinderen van groep 8 een ander rekenles gehad dan zij gewend zijn. Zij gingen namelijk een rekenles ontwerpen voor de kinderen van groep 7. lees verder »

Bedankt namens de dorpsondersteuners

Dinsdag

September jl. brachten wij, de dorpsondersteuners, de speelgoedactie onder de aandacht via scholen en andere kanalen. Niet wetende dat we hier zoveel mooie, lieve reacties op zouden krijgen. Ons doel 'oog voor elkaar' is beter bereikt dan we konden vermoeden. lees verder »

Week van de mediawijsheid

Maandag

Van 8 t/m 15 november vindt de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid plaats. De campagne heeft dit jaar als thema 'Aan of uit?' en bestaat weer uit allerlei activiteiten. Tijdens deze week wordt unit 3 uitgedaagd om Jason, Boaz, Amber en Senna van MediaMasters te helpen bij hun spannende mediawijze missie. lees verder »

Het Nationaal Schoolontbijt

Dinsdag

Door heel de school werken we aan het thema energie. We gebruiken zelf ook energie. Alles wat we met ons lichaam doen, kost energie en vraagt arbeid van onze spieren. Om die energie vrij te maken, verbranden we brandstof. Op een ludieke manier brengen we dit onder de aandacht. bij de kinderen. lees verder »

Vrij Land-concert unit 3

Vrijdag

Vandaag mocht unit 3 in het kader van 75 jaar vrijheid naar een theatervoorstelling op de legerplaats in Oirschot. lees verder »

Bright ideas challenges unit 3

Donderdag

We zijn op school bezig met thema 'Energie'.Unit 3 is deze week gestart met de 'bright ideas challenges'. De komende weken gaan zij in teams proberen bij te dragen aan een schoner, zuiniger en slimmer leven in 2050. lees verder »

Staking woensdag 6 november 2019

Donderdag

De vakbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv hebben een staking aangekondigd op woensdag 6 november 2019. Zij roepen alle medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op te gaan staken. De bonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een hoger salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. lees verder »

Terugkoppeling studiereis

Donderdag

oor de herfstvakantie zijn juf Ilse, juf Clasien en juf Janneke op studiereis geweest naar New York en New Jersey. Vandaag zijn zij in alle units geweest om te vertellen over de inspirerende reis. De kinderen waren erg betrokken en nieuwsgierig naar de belevenissen van de juffen. De vragen die de kinderen vooraf hadden zijn beantwoord door verhalen en foto's. Vanuit verwondering werden ook  verdiepende vragen gesteld. Kinderen waren enthousiast en en zagen, net als de juffen, ook mogelijkheden voor onze school.  lees verder »

Balirunners brengen vredesvuur

Donderdag

Donderdag 24 oktober hebben de Balirunners het vredesvuur gebracht op de Fonkeling. De Balirunners hebben het vuur in Wageningen opgehaald en zijn rennend naar Oirschot gekomen om op elke school het vuur te brengen. lees verder »

Opening van het thema 'Energie' in unit 2 en 3

Woensdag

Vandaag zijn er in unit 2 en 3 gastlessen gegeven ter opening van het thema 'Energie'. De kinderen hebben geleerd wat energie is, waar het vandaan komt, wat duurzame energie is, hoe je energie bespaart en hoe verder naar de toekomst. Tevens hebben de kinderen proefjes gedaan die met energie te maken hebben. Een kleine impressie hiervan vind je bij 'In beeld'. Kortom, een leuke en leerzame introductie! lees verder »

Discoverbox New York

Maandag

Een aantal medewerkers van SKOBOS is voor de herfstvakantie op studiereis in New York en New Jersey geweest. Deze reis stond in het teken van digitaal portfolio en 21e eeuwse vaardigheden binnen het onderwijs.
De leerkrachten van de groepen 7 en 8 die mee op reis zijn geweest, hebben van tevoren een discoverbox gemaakt om de leerlingen van de bovenbouw te betrekken bij de studiereis. lees verder »

Herfstwandeling groep 7

Vrijdag

Ook dit jaar zijn de kinderen van groep 7 weer naar de herfstwandeling gegaan van de I.V.N. werkgroep in Oirschot.  lees verder »

Kamp Unit 3

Woensdag

Vorige week is unit 3 op kamp geweest. Ondanks het weer hebben de juffen en de kinderen een hele fijne week gehad met elkaar. lees verder »

Ludieke dag 2019

Woensdag

Vandaag was weer de jaarlijkse ludieke dag op de Fonkeling. Dit jaar openden we het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! lees verder »

Unit 3 gaat op kamp!

Maandag

Morgen vertrekken de leerlingen van unit 3 naar de Bergerhoeve voor het jaarlijkse schoolkamp. De spullen liggen klaar en de leerlingen en de juffen hebben er zin in. lees verder »

unit 3 op bezoek bij de moskee

Donderdag

Deze week was unit 3 te gast bij de moskee in Tilburg. lees verder »

Sociaal Emotioneel Leren; Gouden weken

Dinsdag

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. De eerste weken van het schooljaar zijn daarom ontzettend belangrijk voor het creëren van een goed pedagogisch klimaat in de klas. Op de Fonkeling zetten we de Gouden Weken in om een goede basis voor een fijne sfeer te leggen. lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

De BSO heeft weer leuke activiteiten op de planning staan. Als je al bij de BSO zit, kun je gezellig meedoen. Lijkt het je leuk om een keer aan te sluiten, dan kun je de strippenkaart inzetten. Heb je nog geen strippenkaart? Vraag er dan even naar bij Cindy of Bianca. lees verder »

Leesbevordering in unit 2

Maandag

In unit 2 zijn we van start gegaan met een project van de rode draad. Dit is een leesbevorderingsproject vanuit de bibliotheek. In groep 4/5 maken de leerlingen kennis met verschillende soorten boeken, met als uitgangspunt het boek 'Jutter Tim'.
In groep 6 zijn ze begonnen met het project over 'Mondrimaan'. Hierbij krijgen ze opdrachten van professor Jones. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. lees verder »

Gastles Boeddhisme

Woensdag

Het eerste thema van het nieuwe schooljaar is ‘allemaal mensen’. In het kader hiervan besteden we aandacht aan verschillende geloven. Vandaag hebben we bezoek gehad van Wanda. Wanda heeft in unit 2 een interessante gastles gegeven over het boeddhisme. lees verder »

Opening nieuwe schooljaar

Maandag

Nadat iedereen rustig kennis heeft gemaakt met de eigen groep, hebben we het schooljaar samen geopend. Na een welkomstwoordje van juf Clasien en juf Janneke is elk kind (én elke juf/meester) het nieuwe schooljaar in gesprongen. Laten we er samen een mooi nieuw schooljaar van maken! lees verder »

Pauzesport

Maandag

n het schooljaar 2019-2020 bieden we op de Fonkeling pauzesport aan. Onder begeleiding van een trainer van Do-IT krijgen kinderen van unit 2 en 3 de kans om tijdens de grote pauze kennis te maken met een wisselend aanbod aan sporten. lees verder »

Afscheid groep 8

Vrijdag

Woensdag 3 juli heeft groep 8 de musical opgevoerd voor opa's en oma's, donderdagmiddag 4 juli straalden zij voor de hele school!
En donderdagavond hebben zij nog één keer geknald met een optreden voor de ouders!  lees verder »

Knikkerkampioenschap 2019

Vrijdag

Vandaag hebben we op school de finales gespeeld van het knikkerkampioenschap 2019. lees verder »

Waterspektakel

Woensdag

Woensdag 26 juni was het gelukkig wat minder warm dan de dagen daarvoor. De perfecte dag dus voor ons jaarlijkse waterspektakel. lees verder »

Schoolgids 2019-2020

Dinsdag

De schoolgids voor schooljaar 2019-2020 is compleet en goedgekeurd door de MR. Hij is te vinden op onze website.
Zijn er vragen over de inhoud, dan kunt u contact opnemen met juf Clasien en/of juf Janneke. lees verder »

Hulpouders bedankt!

Dinsdag

Afgelopen jaar hebben heel veel ouders ons op heel veel verschillende manieren geholpen. Daar zijn we hun dankbaar voor. lees verder »

Schoolreis peuters, unit 1 en unit 2

Vrijdag

Vandaag zijn de peuters, unit 1 en unit  2 op schoolreis gegaan. De peuters en unit 1 zijn samen naar het Kabouterdorp in Veldhoven gegaan. Unit 2 heeft een bezoekje gebracht aan Toverland. Allemaal hebben we een heerlijke dag gehad! 

Voor een kleine impressie kun je kijken bij 'in beeld'.  lees verder »

Verkeersveiligheidsdag groep 8

Vrijdag

De kinderen van groep 8 waren te gast bij de Verkeersveiligheidsdag in Oirschot, waarbij het veilig fietsen centraal stond. lees verder »

Atletiekdag groep 8

Vrijdag

Afgelopen week hebben alle groepen 8 van de basisscholen uit Oirschot, de Beerzen en Spoordonk meegedaan aan de Jansdag. lees verder »

Leuke activiteiten bij de BSO

Maandag

We hebben weer leuke activiteiten gepland bij de BSO:
- dinsdag 28 mei volleybal
- dinsdag 4 juni experimenteren met proefjes
- dinsdag 11 juni skeltertocht lees verder »

Bosdag groep 4 en 5

Vrijdag

Groep 4 en 5 hebben vandaag genoten in de bossen. lees verder »

'Wild van water' in unit 1

Donderdag

De kinderen in unit 1 hebben een waterbaan ontworpen. Ze gingen enthousiast met elkaar aan de slag. lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Groep 6 op IVN-lentewandeling

Donderdag

Dinsdag zijn de kinderen van groep 6 op lentewandeling geweest met het IVN. Bij visvijver het Lisje gingen ze op zoek naar waterdiertjes, (water)planten en vogels. Het was een leuke en leerzame ochtend! lees verder »

Rabobank BankBattle unit 3

Woensdag

Vanmorgen hebben de kinderen van unit 3 meegedaan aan de Rabobank BankBattle. lees verder »

Vanaf juni BSO op donderdag

Zaterdag

Wij zijn erg trots op het aanbod van peuterwerk en buitenschoolse opvang (BSO) binnen de Fonkeling. Steeds meer kinderen weten de weg naar peuterwerk of de buitenschoolse opvang te vinden. We zijn blij dat we jullie kunnen mededelen dat vanaf juni de BSO ook op donderdag van start gaat.
Heb je interesse in peuterwerk  (dinsdag- en/of vrijdagochtend) of BSO (dinsdag- en/of donderdagmiddag)? Neem contact op met Clasien Groenland, defonkeling@skobos.nl lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Kinderboekenweek 'Kom erbij!"

Dinsdag

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Ook op de Fonkeling wordt hier aandacht aan besteed. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Trailer musical groep 8 "Herrie op het eiland"

Donderdag

Volgende week is het eindelijk zover! Na weken oefenen zal groep 8 de muscial "Herrie op het eiland" op gaan voeren.
De kinderen hebben onder deskundige leiding van Meng Ju van de Sande een prachtige trailer gemaakt lees verder »