Kennismaking en aanmelding bij de Fonkeling

Hoe leren op de Fonkeling begint

Als uw kind drie jaar is geworden, kunt u uw kind aanmelden bij onze school. Het is belangrijk dat u dat tijdig doet, zodat wij daar rekening mee kunnen houden bij het maken van o.a. de groepsindeling en de planning. Ook wanneer uw kind pas later in het schooljaar vier wordt en niet meteen na de schoolvakantie naar school gaat is het belangrijk dat u hem of haar op tijd inschrijft.

Voordat u uw kind inschrijft bij de Fonkeling kunt u een afspraak maken voor een bezoek. Dan krijgt u een rondleiding door het speelleerplein en wij geven u allerlei informatie. Wij vinden het belangrijk dat u een kijkje komt nemen wanneer de school in bedrijf is, op een normale dag. Zo krijgt u de juiste indruk. Om een afspraak te maken, kunt u bellen met de school (0499-550324) of een e-mail sturen naar defonkeling@skobos.nl.

Naast onderwijs verzorgen wij ook peuterwerk en buitenschoolse opvang. Dat doen wij in samenwerking met Korein. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven nieuwe leerling

Heeft u de keuze voor onze school gemaakt? Dan kunt u uw kind met een inschrijfformulier aanmelden. Dat kan op elk moment, maar bij nieuwe ouders gebeurt dat meestal nadat we u gesproken hebben en u ons speelleerplein hebben laten zien. Ouders die al een kind op onze school hebben en een tweede of derde kind in willen schrijven, halen vaak op school een inschrijfformulier op. Het inschrijfformulier kunt u ook hieronder vinden. Wanneer uw kind drie jaar en tien maanden is, is er een overdracht tussen het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal en de school. De leerkracht neemt daarna contact met u op om afspraken te maken voor een aantal proefdagen en de eerste, echte schooldag.

Bent u met het gezin verhuisd en daarom op zoek naar een nieuwe school voor uw kind of kinderen? Neem contact op met de directie, zij geven u een rondleiding en een inschrijfformulier. Na de aanmelding volgt er een gesprek met de leerkracht. Daarin kunt u vragen stellen en proberen wij een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw kind en zijn of haar onderwijsbehoefte.